Van der Garde hoort opvallende opmerking van Verstappen: 'Hij versprak zich een beetje' Opinie
Opinie

Van der Garde hoort opvallende opmerking van Verstappen: 'Hij versprak zich een beetje'

Van der Garde hoort opvallende opmerking van Verstappen: 'Hij versprak zich een beetje'

Giedo van der Garde kent de Verstappens door en door. In 2002 werd Van der Garde wereldkampioen in de kartsport, waarbij de motoren verzorgd werden door Jos Verstappen. Van der Garde kent Max Verstappen dan ook al goed van kleins af aan, en analyseerde bij Viaplay het weekend van beide mannen.

Voor Verstappen junior is de Red Bull Ring vaak een succesvolle bestemming geweest. Vijfmaal won hij al een Grand Prix op het circuit, en daarnaast veroverde hij in 2021 en 2022 ook nog sprintzeges. Dat de Limburger zich goed voelt op het Oostenrijkse circuit, waar hij vaak door veel Nederlandse fans wordt aangemoedigd, is dan ook geen verrassing. 'Het is het thuiscircuit van Red Bull, maar hij versprak zich daar een beetje', aldus Van der Garde over het feit dat Verstappen de Grand Prix in Oostenrijk na de sprintkwalificatie zijn 'thuisrace' noemde.

Van der Garde merkt wel op dat Verstappen zich goed voelt op het thuiscircuit van zijn werkgever. 'Het is wel leuk om te zien dat het hem op dit circuit wat extra's geeft, met al die fans die komen. Het is een en al gekkigheid, met al die campings daar. Die hebben heel veel lol, denk ik', lacht de oud-coureur. 'Het geeft hem een bepaalde goede energie, en dan stijgt hij nog meer boven zichzelf uit.'

Vervolgens gaat Van der Garde over op de poleronde van de wereldkampioen. 'Ik vond zijn ronde wel heel goed. In bochten zes en zeven maakte hij het verschil. Hij laat de auto er zó hard inlopen, en gaat heel vroeg op het gas, en vol over de kerbstones. Je ziet het stof naar boven komen. In die laatste twee bochten is Max ook heel goed. Hij kleurt netjes binnen de lijnen, en na de laatste bocht wil je vroeg op het gas. Een fantastisch goede ronde', oordeelt Van der Garde.

Jos Verstappen bij Red Bull

Verder ging het dit weekend veel over Jos Verstappen. De Limburger zou aan de Legends Parade meedoen, maar trok zich terug nadat hij het gevoel had dat Christian Horner er alles aan had gedaan om Verstappen uit de race te houden. Daarna was Verstappen senior laaiend en gaf hij aan dat hij 'helemaal klaar was met Horner'. Toch stond hij daarna gewoon in de garage van Red Bull naar de kwalificatie te kijken. 'Jos kennende: als dit een paar jaar geleden gebeurd was, had hij gezegd: ik ga lekker naar huis toe. Dan zie je toch dat hij wat rustiger is geworden, maar als dit gebeurd was, had ik toedeledoki gezegd', zegt Van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws