Norris niet de snelste in Spanje: 'Verstappen had zes tienden achter de hand' Formule 1
Formule 1

Norris niet de snelste in Spanje: 'Verstappen had zes tienden achter de hand'

Norris niet de snelste in Spanje: 'Verstappen had zes tienden achter de hand'

George Russell denkt dat Max Verstappen afgelopen weekend de beschikking had over het snelste pakket. De coureur van Red Bull Racing wist de race te winnen, maar McLaren had met een betere start van Lando Norris waarschijnlijk de grootste kans gehad om de Grand Prix van Spanje te winnen. Russell denkt in ieder geval dat de regerend wereldkampioen nog wat snelheid verborgen houdt voor de concurrentie.

De Grand Prix van Spanje was voor het derde jaar op rij een prooi voor Verstappen. Zo makkelijk als vorig seizoen ging het echter niet voor de coureur van Red Bull. Verstappen startte vanaf de tweede plek en wist deze te behouden bij de start. Na een inhaalactie op Russell lag de drievoudig wereldkampioen aan kop en vanaf dat moment moest Verstappen zijn banden zien te managen. Norris leek de snelste auto in handen te hebben, maar kwam aan het einde van de race een paar ronden tekort om een aanval in te zetten.

Norris gaf zelf aan dat hij op de zondag de snelste auto tot zijn beschikking had, maar Russell ziet het anders. 'Ik denk dat Verstappen de snelste auto had', wordt de Mercedes-coureur geciteerd door Motorsport-Total. 'Als je naar zijn tempo kijkt, was het in de eerste stint erg gecontroleerd.' Verstappen kon op zijn gebruikte softs wegrijden bij Russell in de eerste stint. De jonge Brit hield op zijn beurt Norris achter zich, waardoor de McLaren-rijder niet in de buurt van Verstappen kon komen.

Het gat tussen Verstappen en Norris liep in de eerste stint uiteindelijk op tot negen seconden. Dat gat had in de ogen van Russell groter kunnen zijn. 'Verstappen had waarschijnlijk nog zes tienden per ronde achter de hand en als je die buffer hebt, kun je ook de banden beter beheren.' Norris wist het gat in de laatste ronden wel te dichten, maar dat hoeft Red Bull niet te verontrusten. 'Lando hield hem bij, maar Max verhoogde gewoon het tempo wanneer dat nodig was.'

Russell geeft niet op

Voor Mercedes was De Grand Prix van Spanje het tweede sterke raceweekend op rij. Red Bull lijkt aan de andere kant terrein verloren te hebben, maar Russell ziet een groot voordeel voor de Oostenrijkse renstal. 'Max is een van de beste coureurs aller tijden. De combinatie van hem en zijn team is te vergelijken met het pakket dat Lewis (Hamilton, red.) had in het Mercedes-tijdperk.'

Desondanks kijkt Russell positief naar de rest van het seizoen. Mercedes lijkt voor het eerst sinds 2021 weer echt consistent vooraan te kunnen vechten. 'We moeten gewoon druk blijven uitoefenen. We eindigden ik weet niet hoeveel seconden achter de winnaar. Het waren iets van twintig seconden, wat wel veel is. Toch hadden we in Canada de snelste en je kan niet elk weekend de snelste auto hebben. We kijken uit naar de rest van het seizoen en hopelijk beginnen we nu races te winnen', aldus Russell.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws