Norris: 'Misschien moeten we Hamilton maar eens met drie wielen laten rijden' Formule 1
Formule 1

Norris: 'Misschien moeten we Hamilton maar eens met drie wielen laten rijden'

Norris: 'Misschien moeten we Hamilton maar eens met drie wielen laten rijden'

Lando Norris heeft verbijsterd gereageerd op de prestatie van Lewis Hamilton gedurende de sprintrace in Brazilië. De zevenvoudig wereldkampioen wist zich snel een weg te banen richting de voorkant van de grid en verschalkte de ene na de andere concurrent. Zijn landgenoot grapt dat er misschien maar andere regels voor hem moeten gaan gelden.

'Als hij van laatste naar vijfde gereden is in 24 ronden moeten we hem maar eens laten rijden met drie wielen of iets dergelijks, om het wat moeilijker voor hem te maken', liet de McLaren-coureur weten bij Sky Sports. Eerder dook ook al een boordradio-fragment op van Fernando Alonso die grinnikte toen hij hoorde hoe ver zijn voormalige teamgenoot het had geschopt.

Norris is zeer onder de indruk van de Mercedes-coureur, blijkt nu: 'Hij rijdt op een totaal ander niveau dan de rest van de grid.' Hamilton eindigde zijn opmars op Interlagos met een zinderende inhaalactie bij Norris. In bocht 1 remde hij extreem laat in, waarmee hij de McLaren-rijder verraste. Het was het kroonjuweel op een al indrukwekkende inhaalrace.

Hamilton begint GP Brazilië vanaf P10

Zo'n inhaalrace zit er voor Hamilton in Brazilië ook op zondag in. Na als vijfde geëindigd te zijn, moet hij nog een gridstraf incasseren voor het steken van een nieuwe verbrandingsmotor. Die gridstraf kost hem vijf plekken, wat betekent dat hij dus vanaf de tiende plek start. Voor Hamilton zal een podiumfinish op Interlagos dus zeker nog een mogelijkheid zijn.

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws