Hoe laat begint de Grand Prix van Brazilië 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Brazilië 2021?

Hoe laat begint de Grand Prix van Brazilië 2021?

Een dramatisch Grand Prix-weekend in Brazilië zal op zondag dan toch echt in het slot vallen. Na politieke spelletjes, een diskwalificatie en een sprintrace is het hoofdevenement nog niet verreden of het weekend gaat de boeken in als een van de meest iconische F1-weekenden uit de recente historie. Gaat de Max Verstappen-Lewis Hamilton-verhaallijn nog een staartje krijgen? We zien het als de lichten doven om 18.00u Nederlandse tijd.

Wegens het tijdsverschil tussen Brazilië en Nederland staat ons een Grand Prix te wachten die in Nederland aan het begin van de avond verreden wordt. Net zoals alle sessies dit weekend wordt het dus genieten van brullende motoren met het bordje op schoot. In Interlagos wordt de Grand Prix echter wel gewoon om 14.00u verreden, de gebruikelijke starttijd. Uiteraard valt er vanaf een uurtje of 17.00u wel te genieten van allerlei voorbeschouwingen en voorbesprekingen.

Verstappen vs. Bottas

De aankomende wedstrijd zal uiteraard in het teken staan van het gevecht dat tijdens de sprintrace nooit heeft plaatsgevonden: Max Verstappen vs. Valtteri Bottas. Na een teleurstellende start moest de Nederlander de eerste plaats laten aan zijn Finse concurrent, hoewel hij halverwege de korte wedstrijd weer wat aan tijd won wegens de slijtende banden van de Mercedes.

Die slijtage was niet voldoende voor Verstappen om een serieuze aanval te plaatsen, mede wegens het feit dat volgen in de huidige generatie F1-bolides lastig is. Beschikt een bolide dus niet over een enorme mate van overspeed, dan is een inhaalactie niet zomaar gemaakt. Een foutloze Bottas wist zodoende de Red Bull van zich af te slaan en start dus vanaf poleposition, met Verstappen naast hem in de binnenbocht.

Hamilton moet opstomen

De tweede verhaallijn die nauwlettend in de gaten zal worden gehouden te São Paulo is die van de opstomende Lewis Hamilton. Tijdens de sprintrace liet de zevenvoudig wereldkampioen al zien over heel veel snelheid te beschikken met een nieuwe verbrandingsmotor in zijn W12. Weet hij die vorm ook in warmere weersomstandigheden door te zetten dan is een podium zeker niet uitgesloten.

Wel begint hij vanaf P10 en moet hij zich dus eerst een weg banen door diverse coureurs op het middenveld voordat hij zich mag melden op het ereschavot. Sebastian Vettel, Esteban Ocon, Lando Norris, Sergio Pérez, Carlos Sainz en Charles Leclerc moeten hem lang genoeg in de weg zitten om Verstappen een mogelijkheid te geven om weg te rijden bij zijn titelconcurrent.

Wedden dat Bottas, die van pole start, de GP wint? Ontvang 4,50 keer je inzet bij Bet365. Verstappen staat genoteerd op 1,72. 1,25 keer je inzet terug van bookmaker Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws