AlphaTauri-duo ontevreden na handjevol plekken te verliezen in sprintrace Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-duo ontevreden na handjevol plekken te verliezen in sprintrace

AlphaTauri-duo ontevreden na handjevol plekken te verliezen in sprintrace

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda zijn niet tevreden over hoe de zaterdag in Brazilië voor ze verlopen is. Gasly startte de sessie vanaf de vijfde plek, maar kwam uiteindelijk als achtste over de eindstreep na een slechte start. Ook Tsunoda verloor veel plekken tijdens de sprintrace. In gevecht met Alpine is het van belang dat het tijdens de hoofdrace beter gaat.

'We kenden een vreselijke start', stelt Gasly ontevreden in een persbericht van AlphaTauri. 'Ik verloor drie posities in de eerste bocht en had de pace niet om het de Ferrari's en McLarens lastig te maken. Het was duidelijk niet de race die we verwachtten te rijden, dus we gaan morgen (zondag) kijken wat er beter kan', benadrukt de Fransman.

Gasly startte de sprintrace op de zachte band. Dat had hem in die openingsfase een voordeel op moeten leveren, maar het mocht niet baten. Later in de race had hij ook nog eens last van de hevige bandenslijtage: 'Met name de laatste paar ronden waren daarom heel erg zwaar. We gaan kijken naar de strategie en er alles aan doen om het op zondag beter te doen.'

Ook Tsunoda verliest plekken voor AlphaTauri

Tsunoda ervoer exact hetzelfde probleem als zijn ervaren teamgenoot. Hij begon vanaf P12 maar eindigde de sprintrace als vijftiende. Een van die plekken ging logischerwijs naar Lewis Hamilton, maar die andere twee waren onnodig voor de Red Bull-rookie: 'Ik ben niet blij met het resultaat. Ik verloor te veel plekken in de eerste ronde en daarna kon ik niet alles meer uit de zachte band halen. Wel kan ik veel lessen van de sprintrace meenemen in de race.'

Wedden dat Bottas, die van pole start, de GP wint? Ontvang 4,50 keer je inzet bij Bet365. Verstappen staat genoteerd op 1,72. 1,25 keer je inzet terug van bookmaker Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws