Norris tevreden, Ricciardo gefrustreerd: 'Er wacht ons een lange en moeilijke klus' Formule 1
Formule 1

Norris tevreden, Ricciardo gefrustreerd: 'Er wacht ons een lange en moeilijke klus'

Norris tevreden, Ricciardo gefrustreerd: 'Er wacht ons een lange en moeilijke klus'

Lando Norris en Daniel Ricciardo hebben hun kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk verschillend beleefd. Voor Norris was het een uitstekende kwalificatie, want de McLaren-coureur kwam als vijfde snelste over de streep. Voor zijn teamgenoot Ricciardo was dat een ander verhaal. Die wist niet naar Q3 te komen met een elfde tijd. De vreugde zit hem dus vooral bij Norris.

'Ik ben erg blij, want de vijfde plaats is een geweldig resultaat voor ons', begint Norris na afloop van de kwalificatie in een persbericht van McLaren. 'De auto heeft heel goed gewerkt, vooral in de omstandigheden met weinig brandstof. Ik heb het gevoel dat we het heel goed gedaan hebben, we hebben alles uit de auto gehaald wat we konden en daar ben ik heel blij mee.'

Voor het behalen van de vijfde startplek wil Norris zijn team dan ook bedanken. Met het upgrade-pakket kon de Brit 'een geweldige laatste ronde neerzetten.' En dus kan de focus worden gelegd op de race. 'Er wacht ons een lange en moeilijke klus, maar we staan op de best mogelijke plaats om een paar goede punten te pakken. Laten we zien wat we kunnen doen', zegt Norris.

Ricciardo: 'Ik wil niet in Q2 uitvallen'

Daarentegen was het voor Ricciardo een frustrerende kwalificatie. 'Ik wil natuurlijk niet in Q2 uitvallen', steekt de Australiër van wal. Dat was alleen wel het geval. 'Ik was dichtbij, maar er zijn verschillende bochten waar ik buiten de lijntjes heb gekleurd. Ik ben zeker gefrustreerd, vooral als we dichtbij zijn. We hebben dit weekend hard gewerkt om het maximale uit de nieuwe onderdelen te halen.'

Toch wil Ricciardo zijn team bedanken voor al het harde werk. 'Ik denk dat we het hele weekend rond de top tien hebben gehangen, dus het liet zien dat we op het randje zitten. In de race zullen we een paar plaatsen winnen door straffen, dus dat zal ons naar een hogere startpositie brengen. Dan moeten we gewoon een goede start maken en hopelijk kunnen we wat goede race pace en bandenmanagement laten zien', besluit Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws