McLaren staat achter vloerwijzigingen voor 2023: 'Blij met beslissingen en leiderschap FIA' Formule 1
Formule 1

McLaren staat achter vloerwijzigingen voor 2023: 'Blij met beslissingen en leiderschap FIA'

McLaren staat achter vloerwijzigingen voor 2023: 'Blij met beslissingen en leiderschap FIA'

McLaren staat achter de reglementswijzigingen van de FIA omtrent de vloer voor het 2023-seizoen. Zes van de tien teams, waaronder Red Bull Racing en Ferrari, verzetten zich tegen de wijzigingen, maar McLaren-teambaas Andreas Seidl zegt dat zijn team er niet op tegen is.

De Formule 1 keerde dit seizoen terug naar grondeffect-auto's, maar die brachten het fenomeen porpoising, het stuiteren van de wagens, met zich mee. Voor het seizoen 2023 wordt dit aangepakt door de vloerranden met 25 millimeter te verhogen. Ook worden er strengere controles uitgevoerd om trucjes met flexibele vloeren te voorkomen.

Red Bull en Ferrari zijn niet blij met de wijzigingen, maar McLaren aan de andere kant wel: 'Nee, wij zijn blij met de beslissingen en het leiderschap van de FIA', vertelt Seidl tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'De FIA heeft duidelijk gemaakt dat dit gebaseerd is op veiligheid. Ik denk dat het nu belangrijk is om door te zetten en niet meer af te wijken. Ik ben er erg content mee.'

McLaren behoort ook niet tot 'supermeerderheid'

Hoewel de meeste teams tegen wijzigingen zijn, zijn acht teams bereid om een compromis te sluiten voor een kleine verandering. Daardoor zou een 'supermeerderheid' ontstaan. McLaren behoort echter ook niet tot deze groep, zegt Seidl: 'Nee, wij zijn een onafhankelijk team. We nemen onze eigen beslissingen en vechten voor datgene waarvan wij denken dat juist is. Nogmaals, we steunen de leidende rol die de FIA heeft. Het is een discussie die nog wel loopt. Maar ik verwacht snel duidelijkheid.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 2,20 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws