Norris ziet graag minder races op F1-kalender: 'Tussen achttien en twintig races is ideaal' Formule 1
Formule 1

Norris ziet graag minder races op F1-kalender: 'Tussen achttien en twintig races is ideaal'

Norris ziet graag minder races op F1-kalender: 'Tussen achttien en twintig races is ideaal'

Lando Norris geeft aan dat hij graag wat races zou verwijderen van de huidige Formule 1-kalender. Dit seizoen verrijden de coureurs een recordaantal van 23 races en dat vindt de McLaren-coureur te veel. Er zijn al discussies ontstaan over welke races zonder twijfel op de kalender moeten blijven en welke eventueel verwijderd mogen worden.

Door de toenemende interesse in de koningsklasse van de autosport worden er steeds meer races verreden. Norris zou het aantal races liever wat beperken. 'Tussen achttien en twintig zou ideaal zijn', zegt de coureur op het YouTube-kanaal van Quadrant. 'Het is soms gewoon fijn om twee weekenden op rij vrij te hebben. Als we nu vrij hebben dan is dat eigenlijk maar één week. Je kan heel even bijkomen, maar als je net tot rust bent gekomen dan staat het voorbereiding voor de volgende race alweer op het programma.'

Door de hoeveelheid races op de kalender is er wel variatie in de soorten circuits. Norris stippelt een verschil aan. 'Op sommige banen kan je rustig aan doen als je niet meer strijdt op posities en dan denk je aan van alles. Natuurlijk ben je wel bezig met alle veranderingen aan je stuur, maar je hebt dan wel de tijd om te kijken naar dingen die in het publiek gebeuren. Op andere banen, zoals bijvoorbeeld Jeddah, moet je telkens nadenken over de muren die op je afkomen. Dat is echt een baan waar je geen concentratie mag verliezen.'

Norris stelt ideale coureur samen

In de video krijgt de McLaren ook de vraag om zijn ideale coureur samen te stellen. Lewis Hamilton en Max Verstappen zijn de eerste namen die hij noemt. 'Sommige coureurs zijn natuurlijk heel duidelijk, want natuurlijk Lewis en Max erin. Ik ben een groot van Fernando (Alonso, red.) en ik zou ook Carlos (Sainz, red.) toevoegen. Ik zou ook een beetje van Yuki (Tsunoda, red.) willen toevoegen. Hij schreeuwt graag over de radio, dus voor de entertainment doe ik hem erbij. Dan heb je direct een onverslaanbare coureur', grapt Norris.

Lees ook

Norris beantwoordt vragen van fans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws