Ocon heel blij met verslaan teamgenoot: 'Om voor Alonso te finishen is geeft veel voldoening' Formule 1
Formule 1

Ocon heel blij met verslaan teamgenoot: 'Om voor Alonso te finishen is geeft veel voldoening'

Ocon heel blij met verslaan teamgenoot: 'Om voor Alonso te finishen is geeft veel voldoening'

Esteban Ocon voelt zich goed over zijn tweede seizoen bij Alpine, omdat hij meer punten wist te behalen dan teamgenoot en tevens tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. De Fransman eindigde als achtste in het kampioenschap en Alonso werd negende met een verschil van elf punten. Met dat resultaat kon het team een vierde plek in het constructeurskampioenschap veilig stellen.

Vorig jaar waren de rollen nog omgedraaid. Alonso eindigde toen boven zijn teamgenoot met een verschil van zeven punten. Ocon is dit seizoen dan ook erg tevreden met zijn resultaat, ondanks het feit dat de Spanjaard vaak uitviel vanwege technische problemen. 'Ik had ook mijn problemen', benoemt Ocon, geciteerd door RaceFans. Het voelt dan ook goed. 'Hij is een heel, heel snelle coureur.'

Ocon geeft wel aan dat hij een tandje moest bijzetten om dit seizoen wel voor de tweevoudig wereldkampioen te eindigen. 'Het is duidelijk dat ik mij zoveel mogelijk moest verbeteren. En om dan voor hem te finishen geeft veel voldoening dit jaar', vertelt de Alpine-coureur tevreden.

Ocon: 'Ik ben twee en een halve kilo afgevallen in Abu Dhabi'

Deze race in Abu Dhabi was de laatste voor Alonso bij het team van Alpine, want volgend jaar zal hij uitkomen voor Aston Martin. 'Het was geweldig om met Fernando samen te werken en om het team naar zo'n niveau te krijgen', vertelt Ocon. 'Dus ik ben blij dat ik twee jaar met hem heb doorgebracht, ik wens hem het beste bij Aston en hopelijk kunnen we ook in de toekomst vechten', hoopt de Fransman.

De 26-jarige omschrijft zijn 2022-seizoen als zijn meest complete. 'Het enige dat ik dit jaar uiteindelijk heb gemist, is natuurlijk een podium, maar die zijn voor verschillende omstandigheden die we niet hebben gekregen en hopelijk kunnen we volgend jaar wel weer wat van behalen', hoopt Ocon. 'Alle doelen die we onszelf gesteld hebben zijn gehaald, we zijn als vierde geëindigd in het constructeurskampioenschap. Dank God daarvoor. Ik ben dit weekend twee en een halve kilo afgevallen door stress en te gefocust zijn en het is ook mijn beste seizoen in de Formule 1 qua punten', eindigt de Fransman.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws