Hill ziet alles samenkomen voor Verstappen: 'Op zeventienjarige leeftijd had hij alles al' Formule 1
Formule 1

Hill ziet alles samenkomen voor Verstappen: 'Op zeventienjarige leeftijd had hij alles al'

Hill ziet alles samenkomen voor Verstappen: 'Op zeventienjarige leeftijd had hij alles al'

Damon Hill zag de dominante zege van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi als een passend einde van het seizoen. De voormalig Formule 1-coureur zag dat de rijder van Red Bull Racing een extra stap wist te zetten tijdens dit seizoen, maar Hill stelt ook dat Verstappen dit op zeventienjarige leeftijd ook al in zich had. Ondanks het dominante jaar van de regerend wereldkampioen en Red Bull, moest Hill nog maar zien of de Oostenrijkse renstal opnieuw een dominant seizoen zal kennen in de Formule 1.

Verstappen wist de race op het Yas Marina Circuit onbedreigd te winnen, ondanks dat de coureur van Red Bull heel goed zijn banden moest managen. Hill is van mening dat het seizoen geen passender einde had kunnen hebben dan op de hoogste plek op het podium. 'Dit was de juiste manier om dit seizoen te eindigen', zegt de voormalig Formule 1-coureur bij Sky Sports. 'Hij was zo dominant, zo gepolijst. Het was echt een fenomenaal seizoen van Verstappen.'

Veel analisten zagen dit seizoen dat Verstappen grote stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling als coureur. Hill denkt dat de regerend wereldkampioen dit altijd al in zich had, ook al in zijn eerste seizoen in de Formule 1. 'Natuurlijk blijft hij elk jaar leren, maar hij was al een complete coureur toen hij jong was. Als zeventienjarige had hij alles al. Soms is hij nog een beetje agressief en moet hij zijn hoofd erbij houden, maar dat is dit jaar gelukt. Hij werd natuurlijk ook niet echt uitgedaagd.'

Hill: 'Dominantie Red Bull lijkt niet op dominantie Mercedes'

Sommige mensen verwachten dat Red Bull de komende jaren de potentie heeft om te domineren in de Formule 1. Hill ziet dat echter anders. 'Ik had het hier met Shovlin over, maar de dominantie van Red Bull lijkt niet op de dominantie van Mercedes vanaf 2014. Ferrari zat er deze race niet heel erg ver vandaan. In Brazilië was Red Bull natuurlijk ook niet heel sterk. Ze hebben natuurlijk niet zoveel werk te doen als de rest van de concurrentie voor volgend jaar', aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws