Sainz hield temperament niet onder de duim: 'Ik had niet zo moeten reageren' Formule 1
Formule 1

Sainz hield temperament niet onder de duim: 'Ik had niet zo moeten reageren'

Sainz hield temperament niet onder de duim: 'Ik had niet zo moeten reageren'

Carlos Sainz geeft achteraf toe dat hij niet zo emotioneel had moeten reageren op de boordradio tijdens de Grand Prix van Monaco. De Spanjaard aasde op de P3 van Esteban Ocon, maar keerde na zijn pitstop wederom achter de Alpine-coureur terug op de baan. Hij had een appeltje te schillen met zijn team en had felle kritiek richting de pitmuur.

De Ferrari-coureur hoopte te profiteren van de slome pitstop van Ocon in de 33ste ronde van de race. Ferrari probeerde Alpine al een tijdje in een pitstop te dwingen door wat verwarrende berichten aan Sainz te leveren via de boordradio, maar daar trapte de Franse renstal niet in. Tot overmaat van ramp kwam Sainz na zijn pitstop ook nog achter de Fransman terecht, en toen was voor hem de maat vol. Hij brak uit over de boordradio dat de positie van Lewis Hamilton hem niks boeide, en dat ze tegen Ocon aan het race waren.

'De race maakte veel los', begint de Spanjaard bij de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'We waren aan het jagen op Ocon en we kwam heel dicht bij hem', gaat de Ferrari-coureur verder. 'Ik was bezig met banden sparen toen Ocon een trage pitstop had. In mijn uiteindelijke in lap was ik aan het vliegen, dus we besloten voor een overcut te gaan. Achteraf hadden we wat meer geduld moeten hebben, maar het is wat het is. De plotselinge stop frustreerde me, ik had alleen niet zo moeten reageren over de boordradio.'

'Monaco is een loterij voor iedereen op zondag'

Het leek voor Sainz van kwaad tot erger te gaan. Bij zijn tweede pitstop voor intermediates moest hij wachten achter teamgenoot Charles Leclerc. 'Monaco is een loterij voor iedereen op zondag', zegt de Spanjaard. 'Ik kwam er waarschijnlijk het slechtste vanaf. De timing van onze eerste pitstop moeten we het nog over hebben en analyseren. Mijn in lap was heel snel en ik had naar mijn idee nog wel wat meer snelheid te bieden met een vrije baan voor me, want daarvoor had ik mijn banden gespaard', sluit Sainz af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws