'Organisatie van de Grand Prix van Nederland heeft moeite om de rekening te betalen' Formule 1
Formule 1

'Organisatie van de Grand Prix van Nederland heeft moeite om de rekening te betalen'

'Organisatie van de Grand Prix van Nederland heeft moeite om de rekening te betalen'

De doorgaans goed ingelichte journalist Joe Saward denkt dat Zandvoort op den duur een plekje op de kalender gaat delen met Spa-Francorchamps. De Grand Prix van Nederland heeft nog een contract tot en met 2025, terwijl het aflopende contract van de Grand Prix van België officieel nog niet verlengd is. Daarnaast gaat Saward in op de situatie van Sergio Pérez, die steeds meer onder druk komt te staan.

Saward meldt in zijn blog dat het seizoen in 2024 op zaterdag 2 maart van start gaat in Bahrain, waarna de Grand Prix van Saoedi-Arabië een week later plaats zal vinden, op zaterdag 9 maart. De races in het Midden-Oosten worden van de zondag naar de zaterdag verschoven, omdat beide Arabische landen hun race niet tijdens de ramadan willen organiseren, die op zondag 10 maart begint. Vervolgens reist het Formule 1-circus af naar Australië voor de derde Grand Prix van het seizoen op 24 maart. De race in Japan verhuist van de herfst naar 7 april, waarna de Chinese Grand Prix op 21 april zou plaatsvinden. Dit houdt in dat de teams lange tijd in Azië moeten blijven hangen, een nachtmerrie voor de teamleden die niet tussendoor naar huis kunnen gaan, omdat het strenge Chinese beleid ervoor zorgt dat back to back-races niet haalbaar zijn. Vervolgens wordt er op 5 mei in Miami gereden.

'Niemand ziet er goed uit in oranje, behalve pompoenen'

'Ik krijg het idee dat de race in Bakoe naar de herfstmaanden verhuist, vermoedelijk voor de race in Singapore, aangezien er een gat vrijkomt door het verplaatsen van de Japanse Grand Prix', vervolgt Saward. 'Het viel me op dat de organisatoren van de Belgische Grand Prix in Montreal aanwezig waren en ik geloof dat ze in 2024 weer op de kalender staan. Mijn vermoeden is dat ze op de langere termijn een plekje met Nederland gaan delen, omdat de Nederlanders het lastig hebben om voor de race te betalen, ondanks de Verstappen-gekte. De Nederlandse fans zullen natuurlijk overal naartoe reizen om hun oranje kleding te dragen, ondanks het feit dat niemand er goed uitziet in oranje, op pompoenen na.'

Aast Ricciardo op het stoeltje van Pérez?

Saward adresseerde ook nog enkele geruchten als het aankomt op de coureurs, waarbij ook Sergio Pérez ter sprake komt. 'Een maand geleden zag de Mexicaan zichzelf nog als uitdager voor het kampioenschap na Bakoe. Hij stond toen slechts zes punten achter Verstappen. Vier races later heeft Verstappen 102 punten erbij weten te pakken, door alle races te winnen, terwijl Pérez in die races slechts 39 punten pakte. Fernando Alonso staat nu binnen schootsafstand van Pérez en ook Lewis Hamilton is niet ver weg. Pérez heeft het lastig, ondanks dat hij de beste auto heeft', ziet Saward.

'In de 52 races sinds hij bij Red Bull Racing is, heeft Sergio (Pérez, red.) vijf keer gewonnen en Max 31 keer', voegt Saward toe. 'Het gevaar voor Pérez is dat Helmut Marko een voorgeschiedenis heeft als het aankomt op het ontslaan van coureurs die niet goed genoeg presteren. Er zijn geruchten binnen Red Bull dat Daniel Ricciardo weer helemaal terug is, nadat hij het eerder kwijt leek te zijn. Red Bull wil geen tweede nummer één, maar heeft gewoon iemand nodig die solide presteert naast Verstappen. Dit seizoen is Red Bull zo dominant dat Pérez er niet toe doet, maar als de andere teams dichter bij Red Bull in de buurt komen, dan kan dat zorgwekkend worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws