Blijft het favoriete circuit van Verstappen op de kalender? 'We voldoen aan alle voorwaarden' Formule 1
Formule 1

Blijft het favoriete circuit van Verstappen op de kalender? 'We voldoen aan alle voorwaarden'

Blijft het favoriete circuit van Verstappen op de kalender? 'We voldoen aan alle voorwaarden'

Het Circuit de Spa-Francorchamps is een van de absolute klassiekers op de Formule 1-kalender, maar beschikt nog niet over een contract voor volgend jaar. Deze eeuw ontbrak het circuit in 2003 en 2006 tweemaal op de kalender, en de laatste jaren krijgt het met steeds meer competitie van circuits buiten Europa te maken. De organisatie van het Circuit de Spa-Francorchamps is echter optimistisch en hoopt spoedig goed nieuws te ontvangen.

Spa-Francorchamps, Monza, Silverstone en Monaco zijn de enige vier circuits die al in 1950 een Grand Prix organiseerden en ook in 2023 terug te vinden zijn op de kalender. Spa-Francorchamps is zowel bij de rijders als bij de fans één van de absolute favorieten. Onder andere wereldkampioen Max Verstappen heeft regelmatig aangegeven dat de omloop in de Belgische Ardennen zijn meest geliefde circuit is. De Nederlander won in 2021 een regenrace van officieel maar één ronde, terwijl hij in de afgelopen editie vanaf een veertiende startplek alsnog naar een dominante overwinning stormde.

De laatste jaren verkeert de organisatie van de Grand Prix van België echter regelmatig in onzekerheid betreffende de toekomst. Het circuit was eerder in 2003 al niet verzekerd van een Grand Prix, vanwege het verbod op tabaksreclame in België. Ook in 2006 werd er niet gereden op Spa-Francorchamps, ditmaal vanwege werkzaamheden op het circuit. Afgelopen jaar kondigde de FIA tijdens de opwarmronde van de Grand Prix een éénjarige contractverlenging aan, wat inhoudt dat de organisatie nu opnieuw moet onderhandelen om een plekje op de kalender van volgend jaar te bemachtigen.

Spa-Francorchamps heeft concurrentie uit Afrika

Volgens Het Laatste Nieuws wordt de organisatie van het evenement een handje geholpen door mogelijke problemen bij de organisatie voor een race op het circuit van het Zuid-Afrikaanse Kyalami. De Belgische krant meldt dat als de Grand Prix van Zuid-Afrika niet kan plaatsvinden, dat Spa-Francorchamps op poleposition staat om een contract voor 2024 en 2025 te bemachten.

Het hoofd van de organisatie in Francorchamps, Vanessa Maes, wil tegen het Vlaamse medium niet ingaan op de situatie in Zuid-Afrika, maar geeft wel aan dat ze vertrouwen heeft in een goede afloop: 'Ik ben nu veel optimistischer dan een jaar geleden. Er kwam deze maand een delegatie van de F1-Group langs. Twee dagen lang, om eens rustig te bekijken wat we allemaal aan het circuit hebben veranderd om van de volgende Grand Prix een nog groter succes te maken dan in 2022', verwijst ze naar de editie die door Verstappen gedomineerd werd.

Volgens Maes staat er binnenkort een belangrijke ontmoeting op het programma, dus voor veel Nederlandse fans is het te hopen dat we spoedig groen licht krijgen uit België. 'We maken ons sterk dat Francorchamps nu volledig beantwoordt aan het lastenboek van de F1 Group. We vullen alle voorwaarden in. Binnenkort is er een nieuwe meeting gepland met de mensen van de F1 Group, deze keer met onze voorzitter Melchior Wathelet erbij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws