Oud-coureur schoffeert Pérez na gevecht met Alonso: 'Is hij dom of is hij blind?' Formule 1
Formule 1

Oud-coureur schoffeert Pérez na gevecht met Alonso: 'Is hij dom of is hij blind?'

Oud-coureur schoffeert Pérez na gevecht met Alonso: 'Is hij dom of is hij blind?'

Hans-Joachim Stuck heeft zich kritisch uitgelaten over Sergio Pérez. De voormalig coureur denkt dat Red Bull Racing er beter aan zou doen om Fernando Alonso in de auto te zetten volgend jaar. Stuck zag namelijk dat Pérez niet leerde van zijn fouten tijdens de Grand Prix van Brazilië. Alonso zou in de ogen van de Duitser een stuk dichter bij Max Verstappen zitten, al vraagt Stuck zich wel hardop af of de Aston Martin-coureur Verstappen ook zou kunnen verslaan.

Na de Grand Prix van Mexico kwam de positie van Pérez, ondanks dat Christian Horner en Helmut Marko meermaals aangegeven hadden dat de Mexicaan bij het team zou blijven rijden, weer onder druk te staan. De coureur crashte in de allereerste bocht van zijn thuisrace, waardoor Pérez opnieuw Lewis Hamilton dichterbij zag komen. Voor de Grand Prix van Brazilië werd er zelfs gesuggereerd dat Alonso het plekje van Pérez over zou nemen. Dat heeft de Aston Martin-rijder tijdens de persconferentie stellig ontkend.

Op Interlagos kwamen de twee coureurs elkaar tegen tijdens de hoofdrace. Pérez was heel lang aan het jagen op Alonso, en wist de Spanjaard ook te passeren. Een ronde later moest de Red Bull-rijder de positie opnieuw teruggeven en moest hij genoegen nemen met de vierde plek. 'Alonso wist een veel snellere lijn te rijden', herinnert Stuck zich bij Eurosport. Deze lijn heeft Pérez gedurende zijn jacht niet gekopieerd. 'Is hij dom? Is hij blind? Met al zijn vaardigheden is hij het geld echt niet waard.'

De voormalige Formule 1-coureur hoopt dan ook dat Red Bull met een vervanger komt aankomend seizoen. De geruchten van Alonso klonken Stuck niet gek in de oren. 'De manier waarop Alonso rijdt en strijdt, is grotendeels foutloos en brengt het team ook vooruit. Ik denk dat hij zeer, zeer dicht bij Verstappen zou zitten. Daar ben ik van overtuigd. Dichterbij dan Pérez in ieder geval, dat staat voor mij buiten kijf. Er zijn maar een paar mensen die ik vertrouw om op het niveau van Verstappen te rijden; Alonso is daar honderd procent een van.'

'Verstappen veruit de beste in het veld'

Toch is er volgens Stuck momenteel niemand die Verstappen zou kunnen verslaan. De Duitser denkt zelfs dat de drievoudig wereldkampioen in een andere auto nog een bedreiging zou vormen voor Pérez. 'Voor mij is Verstappen momenteel veruit de beste in het veld. Ik bekijk vaak onboard-beelden en er is niemand die zijn eigen vaardigheden consistenter implementeert dan Verstappen. Natuurlijk heeft hij ook de juiste auto, maar als je Verstappen in een Mercedes of Ferrari zou zetten, zou het interessant zijn om te zien of hij Pérez nog steeds zou kunnen verslaan', aldus Stuck.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws