Brundle vermoedt dat er meer speelde bij Haas: 'Veelzeggend dat bericht van Steiner ontbrak' Opinie
Opinie

Brundle vermoedt dat er meer speelde bij Haas: 'Veelzeggend dat bericht van Steiner ontbrak'

Brundle vermoedt dat er meer speelde bij Haas: 'Veelzeggend dat bericht van Steiner ontbrak'

Martin Brundle heeft de gang van zaken rondom de bekendmaking van het vertrek van Guenther Steiner bij het Formule 1-team van Haas eens goed bekeken en de commentator van Sky Sports kan maar tot één conclusie komen: er was wrijving tussen de hoofdpersonen. Brundle licht zijn overtuiging verder toe op zijn X-pagina, voorheen bekend als Twitter.

Haas baarde eerder deze week opzien door plotseling te melden dat het afscheid had genomen van Steiner, die al sinds de entree van het Amerikaanse team in de Formule 1 de rol van teambaas vervulde. Eigenaar Gene Haas liet weten dat de prestaties tegenvielen en dat hij geen belang meer heeft bij een tiende plek in het constructeurskampioenschap.

Geen bericht van Steiner

Ayao Komatsu werd in hetzelfde bericht aangekondigd als de vervanger van Steiner. Net als Haas kwamen ook de kersverse teambaas en coureurs Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen aan het woord. Een verhaal van Steiner ontbrak echter in het persbericht en dat is volgens Brundle dan ook precies de reden waarom er waarschijnlijk meer heeft gespeeld op de achtergrond.

'Het is altijd veelzeggend als er geen statement van de vertrekkende persoon staat in het persbericht', zegt de voormalig Formule 1-coureur op zijn X-pagina. 'Dan weet je dat er wrijving is en ik vermoed dat we hier meer over zullen horen', doelt Brundle naar alle waarschijnlijkheid op het moment dat Steiner met zijn kant van het verhaal naar buiten treedt.

Brundle kan echter niet ontkennen dat de resultaten van het team in de afgelopen seizoenen tegenvallend waren. Haas eindigde in de afgelopen drie jaren respectievelijk als tiende, achtste en tiende in het constructeurskampioenschap. 'Het team is de afgelopen seizoenen niet vooruitgegaan, maar het is moeilijk om de exacte reden hiervan te bepalen zonder er zelf bij te zijn. Veel succes Guenther (Steiner, red.) en Haas', sluit Brundle zijn bericht af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws