Newey verklaart vertrek bij Red Bull: 'Goed moment om nieuwe uitdaging te zoeken' Formule 1
Formule 1

Newey verklaart vertrek bij Red Bull: 'Goed moment om nieuwe uitdaging te zoeken'

Newey verklaart vertrek bij Red Bull: 'Goed moment om nieuwe uitdaging te zoeken'

Adrian Newey is vanaf komend seizoen niet langer als Formule 1-ontwerper betrokken bij Red Bull Racing. Dat maakte het Oostenrijkse team eerder op de woensdag bekend. De 65-jarige Brit heeft inmiddels ook op het nieuws gereageerd en stelt dat dit voor hem het goede moment is om zich terug te trekken en een nieuwe uitdaging te zoeken.

Na achttien seizoenen stopt Newey bij de Formule 1-afdeling van Red Bull. De Chief Technical Officer blijft echter nog wel verbonden aan het hypercar-project van het team. 'Al van jongs af aan wilde ik een ontwerper van snelle auto's worden', zegt Newey in een eerste reactie op de website van het Oostenrijkse team. 'Mijn droom was om ingenieur te worden in de Formule 1, en ik heb het geluk gehad om die droom waar te kunnen maken. Al bijna twee decennia lang is het voor mij een grote eer om een sleutelrol te spelen in de ontwikkeling van Red Bull Racing, van nieuwkomer tot meervoudig constructeurskampioen.'

'Ik voel nu echter dat het een goed moment is om het stokje over te dragen aan anderen en nieuwe uitdagingen voor mezelf te zoeken', verklaart Newey zijn keuze om te vertrekken bij Red Bull. 'In de tussentijd staan ​​de laatste fasen van de ontwikkeling van de RB17 voor de deur, dus voor de rest van mijn tijd bij het team zal mijn focus daarop liggen', doelt Newey op het hypercar-project van de Oostenrijkse renstal.

Voorrecht om voor Red Bull te werken

Newey richt zich ook nog even tot de mensen met wie hij jarenlang samen heeft gewerkt en met wie hij vele successen heeft geboekt in de koningsklasse van de autosport. 'Ik wil de vele fantastische mensen met wie ik de afgelopen achttien jaar bij Red Bull heb samengewerkt bedanken voor hun talent, toewijding en harde werk. Het is echt een voorrecht geweest en ik heb er alle vertrouwen in dat het technische team goed is voorbereid op het werk dat nodig is voor de laatste evolutie van de auto in de vier jaar dat dit reglement van kracht is.'

Tot slot wil de 65-jarige nog een aantal personen in het bijzonder bedanken. 'Op persoonlijk vlak wil ik ook de aandeelhouders, wijlen Dietrich Mateschitz, Mark Mateschitz en Chalerm Yoovidhya bedanken voor hun niet aflatende steun tijdens mijn periode bij Red Bull, en Christian Horner, die niet alleen mijn zakenpartner is geweest, maar ook een vriend van onze familie is. Ook dank aan Oliver Mintzlaff voor zijn rentmeesterschap en aan Eddie Jordan, mijn goede vriend en manager', besluit Newey.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws