Verstappen krijgt lofzang van oud-teambaas: 'Hij verdient alle respect' Formule 1
Formule 1

Verstappen krijgt lofzang van oud-teambaas: 'Hij verdient alle respect'

Verstappen krijgt lofzang van oud-teambaas: 'Hij verdient alle respect'

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner vindt dat Max Verstappen alle respect verdient voor zijn dominante prestaties. De Zuid-Tiroler geeft aan dat hij Verstappen mag en vindt dat iedereen moet erkennen dat hij momenteel op de toppen van zijn kunnen presteert en iedereen inmaakt. Steiner ziet dat veel mensen dat niet leuk vinden, maar Verstappen valt niets te verwijten.

De Formule 1 heeft een weekje rust tussen de Grand Prix van China en de Grand Prix van Miami en dus wordt er, naast alles speculaties en geruchten, volop nagenoten van de dominante overwinning van Verstappen op het Shanghai International Circuit. Ook Steiner genoot weer van de races van de Nederlander, die op zaterdag een paar inhaalacties moest doen om de sprintrace te winnen, en op zondag bijna met twee vingers in de neus naar de zege reed. 'Max wie?' begint Steiner om Ziggo Sport-pitreporter Jack Plooij te plagen tijdens het Race Café. 'Ik blijf die stomme grap herhalen, ik weet het', lacht de Zuid-Tiroler.

'Ik zou het niet zijn dominantste zege noemen, maar hij levert gewoon goed werk', vervolgt Steiner. 'Hij lijkt nu (dit seizoen, red.) inderdaad dominant te zijn. Veel mensen vinden dat niet leuk, dat moeten we ook erkennen, maar je kan hem dat niet verwijten. Alleen de anderen. Hij doet gewoon wat hij moet doen om te winnen, hij zit in een uitstekende auto.' Teamgenoot Sergio Pérez kwalificeerde naast Verstappen op de eerste startrij, maar kwam uiteindelijk als derde over de streep. 'Checo, ook een heel goede coureur, werd geen tweede in China. Max verdient alle respect. Je weet dat ik Max mag, hij is cool. Mensen zeggen: hij hoort niet constant te winnen, en dat dwingt hij zelf af. Het is lastig, want mensen houden niet van dominantie', zegt Steiner.

Nieuw puntensysteem: 'Nu begint dat gezeik voor de coureur op P13'

Tenslotte wordt Steiner door Plooij nog gevraagd naar zijn mening over het nieuwe puntensysteem dat de Formule 1 in 2025 wil introduceren. Het is de bedoeling dat P1 tot en met P12 dan punten krijgt, in de plaats van tot en met P10. 'Zulke ideeën heb je om de zoveel tijd. Soms worden die aangenomen, al is hierover nog niet gestemd, volgens mij', zegt Steiner. 'Ik ben er niet voor, maar ook niet tegen. Ik denk eigenlijk dat er niets veranderd. P12 wordt de nieuwe P10. Diegene die dertiende wordt zegt dan: ja, ik was zo dicht bij de punten. Nu is dat P11, dus ik denk niet dat het iets veranderd', is de voormalig Haas-teambaas van mening.

'Ik heb geen idee waarom het nodig is, eerlijk gezegd', vult Rick Winkelman aan. 'Misschien omdat Cadillac erbij gaat komen', grijnst Renger van der Zande. 'Oh, weet jij meer?' vraagt presentator Rob Kamphues. 'Ik weet sowieso meer dan jij!' lacht Van der Zande. Plooij is het eens met Steiner. 'Hij slaat wel mooi de spijker op zijn kop, want nu krijg je dat gelul over de dertiende plek', aldus de Ziggo-pitreporter. Of het nieuwe puntensysteem wordt aangenomen, is nog even afwachten. Een aantal mensen in de paddock waren nog niet overtuigd. De Formule 1 hoopt de knoop binnenkort te hebben doorgehakt.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws