Officieel: Newey verlaat Red Bull Racing aan het begin van 2025 Formule 1
Formule 1

Officieel: Newey verlaat Red Bull Racing aan het begin van 2025

Officieel: Newey verlaat Red Bull Racing aan het begin van 2025

Adrian Newey zal Red Bull Racing in het eerste kwartaal van 2025 definitief gaan verlaten. Dat heeft het Oostenrijkse team van Max Verstappen en Sergio Pérez woensdagochtend via de sociale kanalen bevestigd. De Britse topontwerper zal zijn taken als F1-ontwerper bij het team neerleggen om zich op de ontwikkelingen voor de hypercar van Red Bull te concentreren. Waar zijn toekomst daarna ligt, is nog niet duidelijk.

Volgend jaar komt er na negentien seizoenen daadwerkelijk een einde aan de succesvolle samenwerking tussen Newey en het team van Red Bull. Het gerucht over het vertrek van de topontwerper werd de afgelopen dagen steeds sterker, maar de kampioensformatie stelde steeds niet op de hoogte te zijn van de vertrekwens van de 65-jarige Brit, die de Oostenrijkse renstal dankzij zijn ontwerpen meerdere titels bezorgde. Op de woensdagochtend voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Miami kwam Red Bull toch met een officieel bericht naar buiten.

'Het team kondigt aan dat Chief Technical Officer Adrian Newey de Red Bull Technology Group in het eerste kwartaal van 2025 zal verlaten', zo begint de officiële verklaring van de Oostenrijkse renstal op Instagram. 'Het technisch hoofd zal zich terugtrekken uit de Formule 1-ontwerptaken om zich te concentreren op de definitieve ontwikkeling en levering van Red Bulls eerste hypercar, de langverwachte RB17. Hij blijft betrokken bij en toegewijd aan dit spannende project tot de voltooiing ervan.'

'We willen Adrian bedanken voor wat we hebben bereikt in de tijd dat we tot nu toe hebben samengewerkt', gaat het bericht verder. 'Hij heeft voor ons een belangrijke rol gespeeld bij het behalen van een opmerkelijk aantal van zeven coureurs- en zes constructeurstitels in de Formule 1, met in totaal 118 overwinningen en 101 polepositions, waaronder de pole en overwinning van Toro Rosso in 2008.'

F1-toekomst Newey nog ongewis

Newey zal dus wel aan de hypercar van Red Bull blijven werken, maar of hij ook nog voor een ander F1-team gaat werken, is nog niet duidelijk. Zowel Ferrari, Mercedes als Aston Martin hebben interesse in de Brit, die door het vroegtijdig beëindigen van zijn contract, dat tot het einde van 2025 liep, eerder aan de slag zou kunnen gaan bij een ander F1-team. Italiaanse media claimen dat Newey na de Grand Prix van Miami bevestigd wordt bij Ferrari, maar de 65-jarige zou ook zomaar eens met pensioen kunnen gaan. Een reden voor het vertrek van Newey wordt niet gegeven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws