Oude bekenden geen opties voor zitje naast Verstappen: 'Kunnen wachten tot na de zomerstop' Formule 1
Formule 1

Oude bekenden geen opties voor zitje naast Verstappen: 'Kunnen wachten tot na de zomerstop'

Oude bekenden geen opties voor zitje naast Verstappen: 'Kunnen wachten tot na de zomerstop'

Helmut Marko is ingegaan op het stoeltje naast Max Verstappen dat mogelijk vrijkomt voor 2025. Sergio Pérez bekleedt momenteel die positie en hij kan bij een goed seizoen gewoon een contractverlenging verdienen. Toch is Red Bull Racing ook aan het rondkijken naar andere kandidaten. Wel lijkt Marko niet bezig te zijn met een overstap van Alexander Albon of Carlos Sainz, die beiden genoemd werden als mogelijke vervanger van Pérez.

Het 2025-seizoen kent nog veel onduidelijkheden. Wie gaat het stoeltje bij Mercedes-opvullen? Welke contracten worden wel of niet verlengd? Waar gaat Sainz naartoe? Ook bij Red Bull loopt een contract van één van de coureurs af. Pérez zou aan het einde van het aankomende seizoen zomaar zonder zitje kunnen komen te zitten. Desondanks is de kans nog altijd aanwezig dat de Mexicaan ook volgend jaar gewoon nog bij de regerend wereldkampioen te vinden zal zijn.

'Checo moet consistente prestaties leveren', zegt Marko tegenover de Kleine Zeitung. Vorig jaar kende de man uit Guadalajara een moeilijk seizoen. Pérez begon het jaar nog met twee overwinningen uit vier races, maar daarna stond de coureur geen enkele keer meer op de hoogste trede van het podium. 'Het is duidelijk dat hij niet altijd op het niveau van Verstappen kan rijden, maar als hij tweede wordt in het kampioenschap met één of twee overwinningen, zal hij zeker meegenomen worden in de gesprekken voor 2025.'

Marko kijkt naar RB-coureurs

Desondanks kijkt Red Bull ook om zich heen. Bij Visa Cash App RB lopen twee coureurs rond die allebei voor hun kans willen gaan bij de Oostenrijkse renstal. Daniel Ricciardo leek immers gehaald te zijn om Pérez te vervangen, maar ook Yuki Tsunoda wordt overwogen door Red Bull. 'Voor beiden gaat het er niet alleen om in de Formule 1 te blijven, maar ook om de mogelijkheid om te promoveren naar Red Bull Racing. Ze willen duidelijk binnen het team domineren.' Mogelijk is ook Liam Lawson een optie binnen het team.

Marko trekt ook deuren dicht

Toch is het niet uitgesloten dat Red Bull buiten het eigen team gaat kijken naar een oplossing. Lando Norris leek een droomkandidaat te zijn, maar hij verlengde zijn contract bij McLaren. De namen van Albon en Sainz kwamen ook langs, al lijkt Marko die deuren ook dicht te doen. 'Albon is geen kandidaat voor ons, want hij heeft een contract tot 2025. Sainz wil waarschijnlijk eerder een beslissing nemen dan wij. Red Bull kan het zich wel veroorloven om te wachten tot na de zomerstop', aldus de Oostenrijker.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws