Overzicht tijden Grand Prix van Italië 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Italië 2022

Overzicht tijden Grand Prix van Italië 2022

Na een zinderende Grand Prix van Nederland is het een week later alweer tijd voor de Grand Prix van Italië. Het is de laatste race van het drieluik na de zomerstop, waarna de Formule 1-coureur twee weken rust krijgen tot Singapore eind deze maand. F1Maximaal heeft alle sessietijden van het Italiaanse weekend in een handig overzicht gezet.

Voor de Grand Prix van Italië, verreden op het Autodromo Nazionale Monza, keert de Formule 1 weer terug naar het gebruikelijke tijdschema voor Europese races. Het is ook meteen de laatste Europese race van het seizoen, waarna de koningsklasse verdergaat in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. De sessie op vrijdag en zaterdag zijn, vergeleken met Zandvoort, een uur later dan het weekend in de duinen. De race is wel nog altijd om 15.00u.

Tijdschema GP Italië 2022

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 14.00u - 15.00u
Tweede vrije training Vrijdag 17.00u - 18.00u
Derde vrije training Zaterdag 13.00u - 14.00u
Kwalificatie Zaterdag 16.00u - 17.00u
Grand Prix Zondag 15.00u - 17.00u

Kan Ferrari iets doen voor zijn thuispubliek?

De Grand Prix van Italië betekent als vanouds maar één ding: de thuisrace van Ferrari. Voor tienduizenden Tifosi is het hopen dat de Italiaanse renstal iets kan doen om nog een sprankeltje glorie te kennen dit seizoen. De twee wereldtitels lijken inmiddels buiten handbereik te liggen, nu in beide kampioenschappen de voorsprong boven de honderd punten is. Gaan voor dagsuccessen lijkt nu het devies voor Ferrari.

Max Verstappen en Red Bull Racing zullen een stokje willen steken voor die dagsuccessen. De verwachting is ook dat de RB18 goed zal liggen op Monza door de aard van de baan. De auto bleek dit seizoen al razendsnel te zijn op de rechte stukken en laat Monza nou net de bijnaam The Temple of Speed hebben. Ook voor Sergio Pérez kan dit veel goeds betekenen. De Mexicaan zal hopen op herstel na een teleurstellend weekend in Zandvoort.

Wat ook een teleurstellend weekend was, zij het voor Verstappen en Lewis Hamilton, was het raceweekend in Italië vorig jaar. De twee voormalige titelrivalen kwamen daar niet voor het eerst in aanraking met elkaar. Verstappen belandde zelfs op de auto van de Mercedes-coureur in de tweede bocht. Of Mercedes en Red Bull dit jaar opnieuw zó dicht bij elkaar zullen zitten, lijkt uitgesloten. Toch begint het team, dat met George Russell op het podium eindigde in Zandvoort, er beter voor te staan dan ooit dit seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws