Verstappen over 'magisch' seizoen: 'Elk jaar voel ik me meer één met het team' Formule 1
Formule 1

Verstappen over 'magisch' seizoen: 'Elk jaar voel ik me meer één met het team'

Verstappen over 'magisch' seizoen: 'Elk jaar voel ik me meer één met het team'

Regerend wereldkampioen Max Verstappen mocht opnieuw de hoogste trede van het podium van Zandvoort beklimmen dit weekend. Vorig jaar deed hij dit ook al, tijdens de première van de Nederlandse Grand Prix. De hoop op een overwinning zat er vanaf het begin van dit weekend al in, al leek de moed tijdelijk in de schoenen te zijn gezakt na de teleurstellende openingsfase die de vrijdag kende. Het kwam de Nederlander dit weekend niet aanwaaien, maar toch viel alles op zijn plek.

Na afloop van de race op het circuit van Zandvoort werd de Red Bull Racing-rijder gevraagd naar het magische seizoen die hij tot nu toe heeft gehad. Dat gebeurde bij de persconferentie met de twee andere coureurs, George Russell en Charles Leclerc, die meegingen naar het podium. Direct na het uitstappen uit zijn bolide zei Verstappen al dat hij er wel voor moest werken vandaag, maar dat mocht de pret niet drukken. De Nederlander en het team van Red Bull zijn inmiddels al zeven jaar lang een match, en ieder jaar voelt hij zich beter in het team,

De regerend wereldkampioen werd gevraagd of het dit jaar is waarin hij zich het meest één voelt met de auto en het team, waarop hij als volgt antwoordde: 'Ja, maar dat vind ik best normaal', begint Verstappen. 'Je spendeert meer tijd met iedereen en in de auto, vooral als je al zolang onderdeel bent van het team.' De relatie tussen de Nederlander en Red Bull houdt al lang stand, aangezien Verstappen in 2014 zijn debuut maakte in de koningsklasse. 'En daar hoop je ook op, toch?' vervolgt hij. 'Elk jaar voel ik me meer één met het team.'

Aan het begin van het jaar moest Verstappen veel aanpassen

Met de auto zit het niet helemaal zo. 'De auto is wat lastig. Want natuurlijk als de reglementen veranderen dan moet je misschien opnieuw beginnen', legt de Nederlander uit. 'En ik moet zeggen dat we veel aanpassingen hebben moeten doen aan het begin van het jaar, waar ik niet helemaal tevreden over was', vervolgt hij. 'Maar zoals ik al eerder heb gezegd, de auto was best wel zwaar. Natuurlijk na het verminderen van het gewicht voelde de auto behendiger aan.' Al met al doet de RB18 wat Verstappen wil. Red Bull kijkt alvast vooruit naar Monza, waar ze mogelijk hun voorsprong in het klassement nog verder kunnen uitbreiden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws