Boze Alonso veroorzaakt geen spanning volgens Ocon: 'Hij is een legende, maar het was niet zo aardig' Formule 1
Formule 1

Boze Alonso veroorzaakt geen spanning volgens Ocon: 'Hij is een legende, maar het was niet zo aardig'

Boze Alonso veroorzaakt geen spanning volgens Ocon: 'Hij is een legende, maar het was niet zo aardig'

Esteban Ocon geeft aan dat hij respect heeft voor zijn teamgenoot Fernando Alonso, maar dat hij niet waardeert wat de Spanjaard tegen de media zei na de Sprint in Brazilië. De twee Alpine-coureurs kwamen zaterdag tot twee keer toe met elkaar in aanraking, wat bij Alonso veel frustratie opwekte. Zo liet hij weten blij te zijn dat er nog maar één race te gaan is met zijn Franse teamgenoot.

Ocon verklaart dat het incident op Interlagos en de uitspraken van Alonso niet betekenen dat er aanhoudende spanningen zijn in het team, maar hij waardeert de uitspraken van de Spanjaard niet. 'Ik vind het niet zo aardig wat hij in de media zei', begint de 26-jarige, geciteerd door The Race. Direct nadat de coureurs contact maakten liet Alonso zijn onvrede al blijken op de boordradio toen hij naar zijn teamgenoot refereerde als 'onze vriend'.

Toen Alonso vervolgens bij de media kwam liet hij opnieuw merken nog aardig woedend te zijn. De uitspraken die hij toen deed, zullen niet veranderen hoe Ocon over zijn teamgenoot denkt. 'Ik heb altijd al veel respect voor hem, hij is een legende en ik zal voor altijd mijn respect voor hem behouden', verklaart de éénvoudig racewinnaar.

Ocon: 'Het motiveert me nog meer'

De uitspraken die Alonso deed in de media zijn niet iets waar Ocon veel over inzit. 'Het maakt niet uit wat hij tegen jullie zei, ik heb liever dat we samen praten', vertelt de Fransman. Na het tweede incident in de sprintrace kreeg de 41-jarige die volgend jaar bij Aston Martin zal rijden een straf van vijf seconden, waardoor hij een aantal plaatsen terugviel. Iets waar Ocon het wel mee eens was. 'Het is duidelijk als hij een straf krijgt.'

Volgend jaar zal Alonso niet meer bij Alpine rijden, maar zal hij na de zoveelste wissel van teams uitkomen voor Aston Martin. Wat betreft dat jaar zullen de sneren die de Spanjaard uitdeelde Ocon juist helpen. 'Het motiveert me nog meer om hem volgend jaar te verslaan', eindigt de coureur grappend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws