Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2022 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2022

Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2022

Het laatste raceweekend staat op het programma en traditioneel gezien zal de Grand Prix van Abu Dhabi het seizoen afsluiten. Op het Yas Marina Circuit zal er geen grote finale zijn net zoals vorig jaar, aangezien beide titels al vergeven zijn dit seizoen. Wel zijn er nog genoeg andere gevechten die men in de gaten kan houden gedurende de race. Om 14:00u Nederlandse tijd zal zondag de laatste race van het seizoen van start gaan.

Het Formule 1-circus reist af naar het wereldgedeelte waar het seizoen ook werd afgetrapt, namelijk het Midden-Oosten. In de Verenigde Arabische Emiraten zal de Grand Prix van Abu Dhabi verreden worden en de racestart vindt plaats in de late middag. Om 17:00u lokale tijd zal de race van start gaan, waardoor het evenement uiteindelijk in het donker zal eindigen. Door een tijdsverschil van drie uur met Abu Dhabi begint de race dus om 14:00u Nederlandse tijd. Bekijk het volledige tijdschema hieronder.

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 11:00 uur- 12:00 uur
Tweede vrije training Vrijdag 14:00 uur- 15:00 uur
Derde vrije training Zaterdag 11:30 uur- 12:30 uur
Kwalificatie Zaterdag 15:00 uur- 16:00 uur
Race Zondag 14:00 uur- 16:00 uur

Gaat Verstappen Pérez nu wel helpen?

Iedereen vraagt zich af of Max Verstappen zijn teamgenoot Sergio Pérez wel gaat helpen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. In Brazilië weigerde de coureur van Red Bull Racing nog om zijn zesde plaats op te geven. Daar had de Nederlander naar eigen zeggen zijn redenen voor en die redenen wijzen allemaal naar de crash van Pérez tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Daar zou Pérez namelijk expres zijn auto in de muur hebben gezet.

Pérez heeft momenteel 290 punten en dat zijn er evenveel als Ferrari-coureur Charles Leclerc. Het is dus een vergelijkbaar scenario met vorig jaar, alleen gaat het nu dus om de tweede plek in het coureurskampioenschap. De rijder die voor zijn concurrent weet te eindigen, heeft dus de tweede plaats te pakken. Mocht geen van beide coureurs weten te scoren, dan zal Leclerc als tweede eindigen, aangezien hij dit seizoen meer overwinningen heeft behaald dan Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws