Palmer waarschuwt Pérez na Monaco: 'Biedt geen garanties' Formule 1
Formule 1

Palmer waarschuwt Pérez na Monaco: 'Biedt geen garanties'

Palmer waarschuwt Pérez na Monaco: 'Biedt geen garanties'

Deze week werd bekend dat Sergio 'Checo' Pérez zijn contract met Red Bull Racing heeft verlengd. De Mexicaan is dit seizoen erg in vorm en weet sterke resultaten te boeken. Voor analist Jolyon Palmer is het dan niet ondenkbaar dat er minder teamorders gaan komen vanaf de pitmuur, en dat Pérez en Max Verstappen het samen op de baan moeten uitvechten.

Oud-coureur Palmer denkt in de BBC-podcast The Chequered Flag dat Verstappen minder voorrang krijgt door teamorders en het zelf moet laten zien. 'Pérez heeft een veel beter seizoen dan vorig jaar. Dat maakt teamorders minder logisch dan voorheen. In Barcelona moest hij Max voor laten, maar dat had ook met wisselende strategieën te maken. Zo heeft Red Bull het naar hem toe uitgelegd.'

'In Monaco was Pérez echt sneller dan Verstappen, maar Monaco is het buitenbeentje van het seizoen', vervolgt Palmer. 'Dat bied je geen garanties dat je op andere banen ook snel bent. Dat hebben we in het verleden ook gezien. Monaco is een geval apart. Maar het is mooi dat we een nieuwe winnaar hebben dit jaar en Pérez staat in de WK-stand niet ver achter Verstappen.'

Horner wilt constructeurs kampioenschap winnen

Teambaas Christian Horner gaf eerder al aan geen voorkeur te hebben, als het gaat om wie van de twee Red Bull-coureurs er wereldkampioen moet worden. 'Als Red Bull bij de constructeurs maar bovenaan eindigt. Max en Checo zijn beide Red Bull-coureurs en ze krijgen gelijke kansen. Het seizoen is nog lang en er kan nog van alles gebeuren, maar het is goed dat ze er allebei goed voor staan', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws