Palmer wijst Magnussen als hoofdschuldige aan, maar ook Pérez gaat niet vrijuit Formule 1
Formule 1

Palmer wijst Magnussen als hoofdschuldige aan, maar ook Pérez gaat niet vrijuit

Palmer wijst Magnussen als hoofdschuldige aan, maar ook Pérez gaat niet vrijuit

Jolyon Palmer stelt dat Kevin Magnussen van geluk mag spreken dat de stewards hem niet hebben bestraft voor zijn aandeel in het incident met Sergio Pérez in de openingsronde van de Grand Prix van Monaco. Hoewel de voormalig Formule 1-coureur vindt dat ook Pérez niet vrijuit gaat, treft de Deen volgens Palmer meer blaam dan zijn Mexicaanse opponent.

Het was voor velen een no-brainer toen ze zagen dat Magnussen zijn Haas-bolide op het krappe rechte stuk richting Massenet naast die van Pérez probeerde te plaatsen. Het eindigde in tranen en voor beide coureurs, maar ook voor de onfortuinlijke Nico Hülkenberg zat de race er al na één bocht op. Het was even flink billenknijpen voor Magnussen, maar tot veler verbazing bleef een straf uit voor de ervaren Deen, die met tien strafpunten op zijn licentie op de rand van een schorsing zat.

Palmer vindt het een lastige situatie, maar is van mening dat beide coureurs meer hadden kunnen doen om het ongeluk te voorkomen. 'Pérez is zich volledig bewust van wat er gaande is met K-Mag. Je ziet hem constant in zijn spiegel kijken. Hij had dit ongeluk kunnen voorkomen', stelt Palmer in zijn analyse voor F1TV. 'Hij had iets naar links kunnen sturen en Magnussen wat ruimte kunnen geven. Dan hadden ze naast elkaar de heuvel opgereden en dan ben ik er zeker van dat Pérez ervoor was gebleven.'

Tekst gaat na de afbeelding verder.

sergio perez rb 20 crash monaco red bull racing
Na de crash was er vrijwel niets meer over van de RB20 van Sergio Pérez.

Dat wil echter niet zeggen dat Palmer de Mexicaan als de schuldige aanwijst. 'Magnussen zat tegen de muur aan en Pérez was duidelijk niet van plan om hem de ruimte te geven', bekijkt Palmer de situatie vanuit het oogpunt van de Haas-coureur. 'Als er gras had gelegen en Pérez had Magnussen op het gras gedrukt, dan had hij een probleem gehad. Maar hij (Magnussen) zat tegen de muur aan en Pérez was duidelijk niet van plan om hem de ruimte te geven. Op een gegeven moment moet je ook denken: laten we niet crashen. En het is een Red Bull, je hoeft niet de held uit te hangen. 'Maar hij trekt zich niet terug uit het gevecht, dat doet Magnussen eigenlijk nooit. En als Pérez dan geen ruimte geeft, dan is er contact', aldus Palmer.

Magnussen komt goed weg

Na afloop vond Magnussen dat Pérez hem te weinig ruimte gaf, een visie die Palmer ergens wel kan begrijpen. 'Als dit een rechte stuk was geweest, dan had hij ruimte verdiend richting Massenet. En dat is wat Manussen na de race ook aanhaalde. Het is effectief een rechte stuk, het is een stuk waar men vol gas gaat en er kunnen twee auto's naast elkaar rijden. Het is krap, maar het is mogelijk', weet Palmer, die Magnussen echter wel als hoofschuldige aanwijst. 'Naar mijn mening hadden beide coureurs dit ongeluk kunnen voorkomen, maar Magnussen had de betere kans om dit contact te vermijden. Ik denk dat hij geluk heeft gehad dat de stewards het incident niet verder hebben onderzocht', aldus Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws