Vasseur met diepe zucht over softwareprobleem: 'Het is meer dan teleurstellend' Formule 1
Formule 1

Vasseur met diepe zucht over softwareprobleem: 'Het is meer dan teleurstellend'

Vasseur met diepe zucht over softwareprobleem: 'Het is meer dan teleurstellend'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur legt uit dat Charles Leclerc mogelijk last had van een softwareprobleem, maar probeert positief te blijven door te zeggen dat de pace van Carlos Sainz wel goed was. De uitvalbeurt van Leclerc in de formatieronde, waarbij de motor ook afsloeg, kan een penalty opleveren in Las Vegas als Ferrari de motor moet vervangen.

De race was nog niet eens begonnen of Leclerc was al de eerste uitvaller in São Paolo. De Monegask had een probleem met het systeem van de auto en toen verloor hij de power steering en de motor. De bolide belandde in de muur tijdens de formatieronde en Leclerc kon dan ook niet meer deelnemen. Dat was een flinke tegenvaller voor Ferrari, dat met Mercedes strijdt voor P2 in het kampioenschap. 'Het is meer dan teleurstellend, alles wat we dit weekend in de kwalificatie en de sprint hebben gedaan, het sparen van nieuwe bandensets, was bedoeld om een goede race te hebben, en we konden niet racen', zegt Vasseur bij Sky Sports.

'We zijn net zo teleurgesteld als Charles. We weten nog niet wat het probleem was', vervolgt de Fransman. 'We weten dat het een probleem is met het systeem, want het sloeg af en toen verloren we de motor en de power steering. We weten ook niet waarom het systeem de motor liet afslaan', zegt Vasseur bij Viaplay. 'Het was honderd procent geen fout van de coureur.' Ferrari moest de race gaan rijden met één coureur, en die liet in ieder geval goede dingen zien. Sainz kon beide Mercedessen inhalen en eindigde als zesde. 'Hij deed het goed in bocht 1 en pakte beide Mercedessen. We zagen dat de pace goed was, dus we moeten gemotiveerd blijven', aldus Vasseur.

Mogelijke penalty voor Leclerc in Las Vegas: 'Als het blijkt dat er geen probleem was, dan gaan we niets vervangen'

Mocht Ferrari zien dat er een probleem was met de motor van Leclerc en is het nodig om de motor te vervangen, dan hangt Leclerc een straf boven het hoofd. 'Het hangt allemaal af van de motor. Als blijkt dat er geen probleem was met de motor zelf, zien we geen reden om deze te vervangen', aldus Vasseur. Het kan best nadelig zijn om op een circuit als Las Vegas, waar de coureurs voor het eerst zullen gaan rijden, direct een penalty te incasseren. Het lijkt dit seizoen niet de kant van Leclerc op te vallen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws