Sainz niet tevreden: 'We hadden daar vooral veel moeite' Formule 1
Formule 1

Sainz niet tevreden: 'We hadden daar vooral veel moeite'

Sainz niet tevreden: 'We hadden daar vooral veel moeite'

Carlos Sainz vond de Grand Prix van São Paolo voornamelijk een gemiste kans om in te lopen op Mercedes. De DNS van Charles Leclerc hielp daar totaal niet bij en Sainz gaf aan dat Ferrari moeite had in de lange bochten. Daardoor zat hij naar eigen zeggen een groot gedeelte van de race in niemandsland.

Sainz was de enige van de twee Ferrari-coureurs die deel kon nemen aan de race, Leclerc viel in de formatieronde al uit vanwege een hydraulisch probleem met zijn bolide. Sainz moest dus de punten scoren voor zijn team en moest het in zijn eentje opnemen tegen Mercedes. Ferrari werd een klein beetje geholpen door de uitvalbeurt van George Russell. 'Het was een beetje een gemiste kans met de DNS voor Charles', legt Sainz bij Sky Sports uit. 'Het zijn gemiste punten om in te lopen op Mercedes.'

Ferrari strijdt met Mercedes om P2 in het constructeurskampioenschap. Sainz heeft toch nog een klein steentje bij kunnen dragen hij, finishte P6 en Hamilton P9. 'We hadden moeite in de lange bochten. We zaten gewoon in niemandsland', verklaart de Madrileen. 'Het is niet makkelijk... We hadden wat meer punten van hen kunnen pakken. Zij hadden het moeilijk en wij hadden het moeilijk.' Het ging bij Mercedes inderdaad niet van een leien dakje, de Zilverpijlen kampten met een gebrek aan pace.

Hydraulisch probleem kwam ook in Mexico al voor

Het probleem dat Leclerc had in Brazilië kwam Sainz bekend voor, hij had het namelijk al eens eerder meegemaakt. 'Ik had een hydraulisch probleem tijdens de training in Mexico', legt Sainz uit. 'We moeten analyseren waarom en sterk terugkomen in Las Vegas', aldus de Ferrari-coureur. Het team uit Maranello gaat daar de strijd voor P2 in het kampioenschap hervatten en hoopt ongetwijfeld om dan meer in te lopen op Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws