Grand Prix van São Paulo stilgelegd, Leclerc één van voorlopig vijf uitvallers Formule 1
Formule 1

Grand Prix van São Paulo stilgelegd, Leclerc één van voorlopig vijf uitvallers

Grand Prix van São Paulo stilgelegd, Leclerc één van voorlopig vijf uitvallers

Charles Leclerc verzekerde zich op de vrijdag in São Paulo nog de tweede startplek, maar haalde de start van de Grand Prix niet na hydraulische problemen. De racestart verliep vervolgens ook niet vlekkeloos, met een incident tussen de Haas-coureurs en Alexander Albon, waarna de FIA ervoor koos om de race stil te leggen.

Leclerc kwam in 2022 nog in dezelfde muur terecht in bocht zes, na een incident dat door Lando Norris werd veroorzaakt. Ditmaal was de Ferrari-coureur wederom niet schuldig, en zorgde een probleem aan zijn SF-23 ervoor dat hij in de opwarmronde al de bandenstapels raakte, en zo niet kon deelnemen aan de start.

Startongeluk zorgt voor rode vlag

De chaos kreeg bij de racestart meteen een vervolg. Verstappen kon eenvoudig de leiding vasthouden na het wegvallen van Leclerc, maar achter hem gingen de coureurs vier breed richting de eerste bocht. Vanaf de derde startrij kwamen Norris en Lewis Hamilton veel beter weg dan de Aston Martins op de tweede rij. De McLaren-coureur vloog zo van P6 naar de tweede stek en sloot achter Verstappen aan, met Hamilton als nummer drie, voor Alonso.

In het middenveld ging het mis. Nico Hülkenberg kwam in een sandwich terecht met teamgenoot Kevin Magnussen en Alexander Albon, waarna de Britse Thai Magnussen raakte en vervolgens ook Oscar Piastri en Daniel Ricciardo. Van het viertal coureurs kon alleen Hülkenberg zijn weg vervolgen. Piastri en Ricciardo haalden de pitstraat wel, maar hadden allebei een kapotte achtervleugel. De wedstrijdleiding zag zich vanwege de chaos genoodzaakt om de race stil te leggen.

Tijdens de rodevlagsituatie kunnen McLaren en AlphaTauri een poging doen om de schade aan de auto's van hun Australische coureurs te repareren. Als dat lukt, mogen zij bij de herstart alsnog deelnemen. Bij de herstart zal Verstappen dus wederom als eerste starten, voor Norris, Hamilton, Alonso, Lance Stroll, en Sergio Pérez als nummer 7.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws