Pérez baalt: 'We hadden ongelofelijk veel pech en hadden op de eerste rij moeten staan' Formule 1
Formule 1

Pérez baalt: 'We hadden ongelofelijk veel pech en hadden op de eerste rij moeten staan'

Pérez baalt: 'We hadden ongelofelijk veel pech en hadden op de eerste rij moeten staan'

Sergio Pérez zat er in de kwalificatie voor de Grand Prix in Brazilië redelijk bij, tot Q3, waar hij niet verder kwam dan de negende plek. De Mexicaan werd in zijn ronde de dupe van een gele vlag, waarna het hard begon te stortregenen, en er geen kans was om een nieuwe poging te doen om een betere startplek te veroveren.

Pérez kwalificeerde zich dit jaar pas twee keer voor Max Verstappen: in Saoedi-Arabië, waar de Nederlander technische problemen kende, en in Miami, waar Charles Leclerc een rode vlag veroorzaakte nadat Verstappen in zijn eerste Q3-ronde een fout had gemaakt. In Brazilië baalde Pérez van het feit dat hij zijn ronde niet kon afmaken.

'We hadden ongelofelijk veel pech vandaag', zei de 33-jarige bij F1TV. 'Ik had op de eerste rij moeten staan. Mijn ronde zat heel dicht bij die van Max in de buurt tot de laatste bocht, en toen kwam ik Oscar Piastri tegen, en toen moest ik mijn ronde afbreken', omschrijft Pérez. Waar Verstappen als een van de eersten het circuit opreed, werd Pérez als laatste op pad gestuurd, terwijl de eerste regendruppels al begonnen te vallen. In de laatste sector moest hij van het gas gaan vanwege Piastri, die op het gras terecht was gekomen vanwege de regendruppels.

Pérez staat wederom voor inhaalrace

Het gevolg is dat Pérez op zondag vanaf de negende plek heel wat werk te verzetten heeft. 'Hierdoor sta ik nergens. Het is heel ongelukkig, want ik had het gevoel dat er veel meer in had gezeten.' Toch geeft Pérez de hoop op een goed resultaat niet op en ziet hij genoeg redenen om vooruitgang te kunnen boeken. 'Absoluut. Er zijn wat positieve punten en er zijn genoeg kansen om vanaf hier te racen.'

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws