Perez: 'Blij dat Verstappen op P1 staat' Formule 1
Formule 1

Perez: 'Blij dat Verstappen op P1 staat'

Perez: 'Blij dat Verstappen op P1 staat'

Sergio Perez is blij met het resultaat van zijn team, Red Bull behaalde maximale punten in de Grand Prix van Emilia Romagna met een P1, P2 en de snelste raceronde. Perez is enorm tevreden met het resultaat en vooral het feit dat Red Bull deze keer geen problemen kende met haar auto's.

Perez is enorm blij met het resultaat van Verstappen in de race op het circuit van Imola: 'Ik ben enorm blij voor het team en het is goed om zien dat Verstappen de race heeft gewonnen.' De Mexicaan toont zich daarmee erg sportief naar zijn teamgenoot, welke hij de gehele Grand Prix volgde op P2. Toch had Perez het zwaar om de aanstormende Ferrari van Leclerc op P3 van zich af te houden.

'Het waren zware omstandigheden tijdens de race met natte en droge stukken op de baan. Je kon heel makkelijk de fout ingaan maar gelukkig zijn we uit de problemen gebleven en kon ik Leclerc achter me houden.' De teamgenoot van Verstappen deed zijn team een goede dienst want hij hield Leclerc niet alleen knap achter zich, maar hij dwong hem ook in een fout, waardoor de Monegask niet verder kwam dan P6.

'Blij dat beide auto's zijn gefinisht'

Perez was naast de punten van het weekend ook tevreden over het feit dat er twee Red Bulls aan de finish staan. Het team werd geteisterd door betrouwbaarheidsproblemen aan het begin van het seizoen en lijkt deze nu te hebben overwonnen. 'Het was een moeilijk start van het seizoen met de betrouwbaarheidsproblemen en DNF's. Het was belangrijk om de auto's over de finish te krijgen en gelukkig hebben we dat als team voor elkaar gekregen. Ik ben heel blij voor het team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws