Wolff: 'Sorry voor deze auto, Lewis' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Sorry voor deze auto, Lewis'

Wolff: 'Sorry voor deze auto, Lewis'

De Grand Prix van Emillia Romagna was een drama voor Mercedes en met name voor Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen werd zelfs pijnlijk op een ronde gezet door Max Verstappen. De pijn was zelfs zo groot dat Toto Wolff zich na de radio via de boordradio verontschuldigde tegenover Hamilton.

Lewis Hamilton had een pijnlijke middag in Imola, de Brit eindigde op een troosteloze veertiende plaats en werd zelfs op een ronde gezet door Verstappen. Na de race kwam Toto Wolff op de boordradio van de Brit: 'Sorry Lewis, sorry dat je in deze onbestuurbare auto rond moet rijden.' Waarop Hamilton antwoorde: 'Hmm, yeah it's OK.' Volgens Toto Wolff reed Hamilton met een natweer setup, de teambaas was na de race bij Sky Sports dan ook teleurgesteld.

'Lewis reed vandaag met een setup voor een natte baan en zo kon hij niet meekomen met het tempo. Hij werd bovendien weggedrukt bij zijn pitstop door Ocon', aldus de teambaas doelend op het incident met de pitstop. Na zijn pitstop kwam Hamilton achter Pierre Gasly terecht en probeerde hij de Fransman de hele wedstrijd in te halen, zonder succes. 'Lewis zal vast in de DRS-trein achter Gasly en kon er niet voorbij, hij kon weinig doen', aldus Wolff over Hamiltons teleurstellend P14.

George Russell sterk op P4

Hoe anders was de race voor Russell, de jonge brit reed een sterke race en was lang in het spoor van Lando Norris op P5. Door de glijpartij van Leclerc kon Russell nog een plek opschuiven naar P4. Toto Wolff was zeer te spreken over zijn coureur: 'George deed het heel goed vandaag, hij heeft het maximale eruit gehaald. Helaas konden we zijn voorvleugel niet aanpassen bij de pitstop en reed hij zo rond met heel veel onderstuur. Toch heeft hij knap P4 gepakt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws