Perez blikt terug op coronabesmetting: 'Ik werd als 'die rare' gezien' Formule 1
Formule 1

Perez blikt terug op coronabesmetting: 'Ik werd als 'die rare' gezien'

Perez blikt terug op coronabesmetting: 'Ik werd als 'die rare' gezien'

Sergio Perez voelde zich een soort buitenbeentje binnen de Formule 1 toen hij in augustus 2020 het coronavirus opliep. Daardoor miste de toenmalige Racing Point-coureur de twee Grands Prix op Silverstone. In de Formule 1-podcast Beyond the Grid blikt Perez terug op die periode.

Perez was de eerste Formule 1-coureur die COVID-19, zoals door het coronavirus veroorzaakte virus officieel heet, opliep en dat merkte hij. 'Ik kreeg Covid en was de eerste. Ik werd als 'die rare' gezien', herinnert hij zich. Zijn besmetting kwam als een hard gelag voor het Formule 1-circus. 'In de Formule 1 dachten we er immuum voor waren (voor coronabesmettingen, red.).'

Perez maakte een moeilijke periode door toen hij geveld werd door corona. 'Ik werd ook hevig bekritiseerd', vertelt hij. Tevens kwam zijn carrière even in gevaar doordat hij noodgedwongen thuis moest blijven gedurende de periode dat hij corona had. 'Het was een cruciaal moment in mijn carrière, omdat ik moest racen om mijn zitje te behouden.'

Sterke eindsprint redt Perez

Uiteindelijk kwam het toch goed voor Perez, mede door een goede eindsprint in 2020. Hij werd tweede in de Grand Prix van Turkije, verloor bij de Grand Prix van Bahrein op het laatste moment een podiumplek wegens technische problemen om vervolgens een race later, op hetzelfde circuit, zijn eerste zege te boeken. Die reeks zorgde er mede voor dat hij een stoeltje kreeg bij Red Bull Racing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws