Pérez eist verbetering van Red Bull: 'Tot dusver is het extreem pijnlijk geweest' Formule 1
Formule 1

Pérez eist verbetering van Red Bull: 'Tot dusver is het extreem pijnlijk geweest'

Pérez eist verbetering van Red Bull: 'Tot dusver is het extreem pijnlijk geweest'

Sergio Pérez wil dat Red Bull Racing een einde maakt aan de betrouwbaarheidsproblemen van 2022. In de eerste drie wedstrijden van het jaar heeft Red Bull drie keer met een bolide de eindstreep niet gezien. Dat is een veel te klein finishpercentage, en dat wordt door de Mexicaan als 'extreem pijnlijk' gezien.

De problemen van Red Bull begonnen in de eerste race in Bahrein al. Destijds moesten Max Verstappen én Pérez de wedstrijd vroegtijdig staken wegens een probleem met de brandstoftoevoer. Twee races later ging het weer mis, al was het in Australië alleen Verstappen die geraakt werd door de tweede fout in het brandstofsysteem.

Pérez eist verbetering van Red Bull

'Alle betrouwbaarheidsproblemen die we gekend hebben, begrijpen we inmiddels', laat Pérez weten volgens Autosport. 'Hopelijk komen we dus niet meer voor verrassingen te staan', benadrukt hij. Wegens de drie uitvalbeurten kent Red Bull een finishpercentage van vijftig procent over de eerste drie Grands Prix van het jaar.

Dat is volgens Pérez veel te weinig, en daarom geeft hij zijn renstal een tip mee: 'We moeten zeker weten dat we punten binnenhalen, want tot dusver is het extreem pijnlijk geweest.' Pérez gaf na de uitvalbeurt van Verstappen in Melbourne al aan dat hij vermoedde dat de verloren punten aan het einde van het jaar verschil kunnen maken in de titelstrijd met Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws