Pérez gemotiveerd voor GP Miami: 'Ik vecht nu voor polepositions en overwinningen' Formule 1
Formule 1

Pérez gemotiveerd voor GP Miami: 'Ik vecht nu voor polepositions en overwinningen'

Pérez gemotiveerd voor GP Miami: 'Ik vecht nu voor polepositions en overwinningen'

Voor Sergio Pérez staat met de Grand Prix van Miami een race op het programma die dicht bij huis is. De coureur van Red Bull Racing hoopt dan ook dat veel mensen hem komen aanmoedigen aankomend weekend. Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna heeft Pérez zijn waarde bewezen door op de tweede plek te eindigen en de tweevoudig racewinnaar hoopt dat goede gevoel mee te kunnen nemen naar Miami.

Voor iedereen is de race in Florida een stap naar het onbekende. Stiekem hoopt de coureur van Red Bull veel Mexicaanse vlaggen te zien. 'Ik kijk ernaar uit om naar Miami te gaan dit weekend', zegt Pérez in een persbericht van Red Bull. 'Het is mooi om te zien dat we meer races gaan rijden in Amerika. Het is een stuk dichter bij mijn huis, dus ik hoop veel Latijns-Amerikaanse en Mexicaanse fans te zien. Hopelijk krijg ik heel veel support.'

Na de race in de Verenigde Staten wordt het steeds drukker voor de teams. Toch blijft Pérez zeer gemotiveerd. 'Het wordt een belangrijk weekend voor de team zowel op als buiten de baan. Deze drukkere races zijn lastig voor het team, maar iedereen levert fantastisch werk waardoor Verstappen en ik ons kunnen focussen op het rijden. Ik vecht nu voor polepositions en overwinningen, dus dat is een perfecte motivatie om door te zetten. Ik wil telkens meer, week in en week uit, en ik kijk ernaar uit om te laten zien wat ik kan in Miami.'

Pérez: 'Lastige keuzes voor de teams'

De Grand Prix van Miami staat voor de allereerste keer op de Formule 1-kalender. Het werk in de simulator was de afgelopen week dan ook cruciaal. 'Ik vond het echt een leuk circuit toen ik in de simulator zat. Ik denk dat het in potentie een goede plek is voor het racen, vanwege de lange rechte stukken. Ik denk dat het voor elk team lastig wordt om de juiste hoeveelheid aan downforce te kiezen', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws