Pérez met de handen in het haar: 'Ik weet het niet, en ik begrijp het niet' Formule 1
Formule 1

Pérez met de handen in het haar: 'Ik weet het niet, en ik begrijp het niet'

Pérez met de handen in het haar: 'Ik weet het niet, en ik begrijp het niet'

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez baalt van de dramatische kwalificatiesessie van zijn team, waarin hij de voorlopig dertiende tijd liet noteren na een spin in zijn laatste Q2-ronde. Ook teamgenoot Max Verstappen haalde Q3 niet, en Pérez weet eigenlijk nog niet goed waar de problemen door veroorzaakt worden, en heeft dan ook niet al te veel hoop voor de race.

De Mexicaan stond Viaplay na de kwalificatie te woord. 'Ik weet het niet, ik begrijp het niet', opent de 33-jarige. 'Als team snappen we niet wat er aan de hand is. Het was een lastige kwalificatie en een lastig weekend. In Q2 ging het opeens een stuk slechter. Ik had een vertraging met de motor, en toen ik op het gas ging, kreeg ik opeens heel veel vermogen en kon in de auto niet onder controle houden. Er zijn veel dingen aan de hand, en we hebben wat vermoedens, maar we moeten het verder uitvogelen en zorgen dat we dit goed begrijpen.'

Weinig hoop voor de race

Aangezien Verstappen nog een mogelijke gridstraf boven het hoofd heeft hangen, kan Pérez mogelijk nog tot de twaalfde startplek gepromoveerd worden, maar toch denkt hij dat een goed resultaat heel lastig wordt. 'Gisteren zag de snelheid er heel goed uit, maar ik verwacht geen geweldige dingen. Als je ziet waar we starten, wordt het lastig om van die plek progressie te boeken', vreest de Mexicaan in gesprek met F1TV.

Voor de microfoon van Sky Sports F1 voegde Pérez nog toe dat hij geen kansen meer ziet om op het podium te eindigen, en dat hij al blij mag zijn als hij nog wat punten weet te verzamelen. Daarmee lijkt Pérez er minder vertrouwen in te hebben dan teambaas Christian Horner, die de hoop nog niet wilde opgeven.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws