Horner over chaotische race in Monaco: 'Uitstekend werk van het team' Formule 1
Formule 1

Horner over chaotische race in Monaco: 'Uitstekend werk van het team'

Horner over chaotische race in Monaco: 'Uitstekend werk van het team'

Christian Horner is blij met de tactische zet van Red Bull Racing om de twee Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz te passeren. Na een eerste pitstop naar de intermediate banden heeft het Oostenrijkse team Max Verstappen en Sergio Pérez een dubbelstop laten maken om de Ferrari's voor te zijn.

'Het is een dynamische race. We hebbben het punt waarin we naar de inters moesten goed ingeschat. Zo wisten we beide Ferrari's te passeren. Dat was uitstekend werk van het team', zegt Horner over de strategie van zijn team tegenover Sky Sports F1.

Rode vlag onnodig volgens Horner

Met de crash van Mick Schumacher is de race overgegaan tot een rode vlag, iets wat volgens Horner niet nodig was: 'Het meeste vuil ligt niet op de racelijn. De auto wordt nu weggetakeld, ik denk niet dat we een rode vlag nodig hebben. We kunnen zo weer door', aldus Horner.

Nu de race zich in een rode vlag situatie bevindt hebben de teams een vrije bandenkeuze, een pitstop was sowieso nodig want de race uitrijden op de harde band was niet mogelijk, volgens de teambaas. 'Grote aanname om te zeggen dat de harde band voldoende is om het naar het einde van de race te redden. We gaan het zien', zegt de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws