Pérez over 1,3 seconden achterstand op Verstappen: 'Soms is het verschil groter, zo werkt het soms' Formule 1
Formule 1

Pérez over 1,3 seconden achterstand op Verstappen: 'Soms is het verschil groter, zo werkt het soms'

Pérez over 1,3 seconden achterstand op Verstappen: 'Soms is het verschil groter, zo werkt het soms'

Aan het begin van het seizoen droomde Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez nog over de wereldtitel, maar daar is ondertussen geen enkele sprake meer van. Nadat hij in Miami de kans miste om de leiding in het kampioenschap over te nemen, liep de achterstand op tot maar liefst 138 punten. In Zandvoort was hij in Q3 maar liefst 1,3 seconden langzamer dan teamgenoot Max Verstappen, en daar werd de Mexicaan vandaag in de persconferentie mee geconfronteerd.

Mercedes-teambaas Toto Wolff sprak afgelopen weekend ook al zijn verbazing uit over de grote onderlinge verschillen tussen de beide Red Bull-coureurs, waarbij de Oostenrijker aangaf dat 'Pérez toch ook niet uit zijn neus zat de peuteren.' Dat de sterkte van Pérez niet in de kwalificaties ligt, is al langer bekend, maar vijfmaal achter elkaar Q3 mislopen, en een achterstand van 1,3 seconden op Verstappen in Nederland, is wel heel magertjes.

Een heel duidelijk antwoord heeft Pérez zelf ook niet. 'Het is moeilijk om te zeggen, we moeten het race per race bekijken, soms is het verschil groter', zegt de 33-jarige. 'In Zandvoort draaide het bijvoorbeeld ook om de juiste baancondities en het maximaal haalbare uit de auto halen, en het verschil is dat als je niet de ideale omstandigheden hebt, dat je dan een groot verschil te zien krijgt. Zo werkt het soms, we hebben deze verschillen ook bij andere coureurs gezien.'

'Het is een lang seizoen in de Formule 1, en naar mijn mening maakt het niet uit hoe we er nu voor staan, het draait er alleen om hoe we het seizoen beëindigen in Abu Dhabi, zo verlegt de coureur uit Guadalajara de aandacht. 'Ik had absoluut een lastige periode in het midden van het seizoen, waarin ik meer problemen had met de auto, maar dat ligt allemaal achter ons, en we zouden nu in staat moeten zijn om goede races te hebben vanaf dit moment.'

Lovende woorden voor Verstappen

De Mexicaan kreeg ook nog de pijnlijke vraag gesteld wat Verstappen nu zo bijzonder maakt en hoe het is om te zien hoe de Nederlander geschiedenis schrijft en records breekt. 'Je kan alleen maar waardering hebben voor wat Max aan het doen is. Hij rijdt op een extreem hoog niveau. Zijn talent om elk weekend weer op honderd procent te presteren, onafhankelijk van de omstandigheden, is behoorlijk moeilijk om te zien als zijn teamgenoot. Het maakt niet uit wat er gebeurt of hoeveel marge we hebben of hoe de auto zich gedraagt, hij weet altijd honderd procent uit de auto te halen, eigenlijk elk weekend.'

Pérez gaat vol vertrouwen het Italiaanse weekend in

Terwijl Verstappen dit seizoen nagenoeg alles wint, ligt het daarachter helemaal open. Ferrari, McLaren, Mercedes, Aston Martin, en zelfs Alpine behoren tot de kanshebbers voor de resterende podiumplekken en in die strijd bevindt Pérez zich doorgaans ook. In die grote groep veranderen de verhoudingen per weekend. 'Het is lastig om te voorspellen. Soms hadden we het idee dat we een flinke marge zouden hebben, en bleek het erg spannend te zijn, en andere keren dachten we dat we niet ver voor zouden staan. Het is moeilijk om te voorspellen, en dit circuit is heel anders dan alle voorgaande circuits', weet Pérez.

Pérez heeft in ieder geval het geloof in zichzelf nog niet verloren.'Ik ben vol vertrouwen. Ik wil echt een weekend hebben zonder tegenslagen, en ik denk dat deze nieuwe bandenregels voor de kwalificatie erg uitdagend zijn, zoals we ook al in Hongarije zagen, dus een goede kwalificatie is bepalend hier, en hopelijk kunnen we een goed resultaat pakken.' Pérez eindigde in 2012 namens Sauber op het podium in Monza, maar haalde sindsdien de top vier niet meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws