Piastri geeft verklaring voor enorme achterstand op teamgenoot Norris Formule 1
Formule 1

Piastri geeft verklaring voor enorme achterstand op teamgenoot Norris

Piastri geeft verklaring voor enorme achterstand op teamgenoot Norris

Oscar Piastri kijkt met gemengde gevoelens terug op de openingsdag van zijn allereerste Formule 1-weekend in China. De Australiër kwam in sprintkwalificatie niet verder dan de achtste plek, terwijl McLaren-teamgenoot Lando Norris met ruime voorsprong de poleposition voor zich op wist te eisen. Piastri heeft echter wel een verklaring voor het grote verschil met zijn Britse stalgenoot.

Op Norris stond op de vrijdagmiddag in China geen maat. De Brit reed een ijzersterk tempo op het kletsnatte circuit in Shanghai en was uiteindelijk ruim een seconde sneller dan zijn eerste achtervolger Lewis Hamilton. Teamgenoot Piastri kwam niet verder dan P8 en moest maar liefst drie seconden toegeven op Norris. Daar kan de Australiër niet tevreden mee zijn.

'Ik heb gemengde gevoelens na de eerste dag. Het is helaas niet de sprintkwalificatie geworden waarop we hadden gehoopt', begint Piastri in het persbericht van McLaren, alvorens hij een verklaring geeft voor het grote verschil met Norris. 'Ik had wat wielspin en wilde terugschakelen, maar ik kwam in de neutrale stand terecht. Dat was frustrerend, want ik denk dat we hoger hadden kunnen staan', baalt Piastri, die meteen stelt dat zijn ronde sowieso niet snel genoeg voor de poleposition zou zijn geweest. 'Ik wist ook gewoon niet genoeg tijd te vinden in de laatste ronde.'

Blij voor Norris

Ondanks zijn tegenvallende resultaat staat Piastri toch even kort stil bij het goede optreden van zijn teamgenoot, die zaterdagochtend van pole mag vertrekken. 'Ik ben erg blij voor Lando (Norris, red.) en ik denk dat we er een stuk beter voorstaan dan we hadden verwacht, maar het is lastig om conclusies te trekken', weet de coureur van het team uit Woking. 'We kijken vanavond wat we nog kunnen doen in de aanloop naar de sprintrace en de kwalificatie voor de hoofdrace', sluit het 23-jarige talent uit Melbourne af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws