Pérez over de tweede seizoenshelft: 'Ferrari is sneller, maar alles kan' Formule 1
Formule 1

Pérez over de tweede seizoenshelft: 'Ferrari is sneller, maar alles kan'

Pérez over de tweede seizoenshelft: 'Ferrari is sneller, maar alles kan'

Sergio Pérez spreekt van een eerste seizoenshelft voor Red Bull Racing waar hij tevreden mee kan zijn. De Mexicaan heeft de nodige uitvalbeurten ervaren, en met name tegen het einde van de eerste helft zakte zijn vorm wat in. Desalniettemin denkt hij dat Red Bull goede resultaten behaald heeft, en dat hij daar aan bij heeft kunnen dragen.

'Die uitvalbeurten hebben mijn eerste seizoenshelft flink beïnvloed', stelt de Red Bull-coureur ten overstaan van Motorsport.com. 'Zonder die problemen had mijn positie in het kampioenschap er heen anders uitgezien', voegt hij daaraan toe. In Bahrein moest hij de race vroegtijdig staken, en ook in Canada en Oostenrijk zag hij de eindstreep niet.

Dat heeft hem dus flink wat punten gekost. Buiten deze uitvalbeurten om is de teamgenoot van Max Verstappen echter van mening dat hij een prima seizoen draait. 'Verder gaat het vrij goed. Ik vind zelf dat het een sterk en compleet eerste half jaar was. De wedstrijden heb ik over het algemeen goed verreden, en de resultaten zijn prima.'

'Ook over de consistentie heb ik niets te klagen. Het zit erin en qua kampioenschap ligt het nog volledig open', benadrukt hij. Hij ligt momenteel achter op Verstappen en op Charles Leclerc, maar het gat is niet te groot om niet meer te dichten. Wel is Pérez' vorm momenteel niet goed genoeg om Verstappen en de twee Ferrari's consistent uit te dagen gedurende de wedstrijden.

Pérez kijkt naar Ferrari

Hoe ligt zijn team ten opzichte van Ferrari? 'Op dit moment zijn zij sneller, maar alles kan', is de drievoudig Grand Prix-winnaar van mening. 'Drie of vier wedstrijden na de zomerstop zullen we zien hoe we ervoor staan.' Op dat moment kan er een duidelijke favoriet in de titelstrijd aangewezen worden. Wanneer men op dat punt aankomt, zijn er slechts enkele wedstrijden te verrijden voordat de titelstrijd van 2022 in het slot valt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws