Pérez prijst Alonso na bloedstollend gevecht: 'Slechts mogelijk met beperkt aantal coureurs' Formule 1
Formule 1

Pérez prijst Alonso na bloedstollend gevecht: 'Slechts mogelijk met beperkt aantal coureurs'

Pérez prijst Alonso na bloedstollend gevecht: 'Slechts mogelijk met beperkt aantal coureurs'

De fans op Interlagos werden getrakteerd op een bloedstollend gevecht in de slotfase van de Grand Prix van São Paulo. Sergio Pérez maakte voor de laatste podiumplek jacht op Fernando Alonso, maar de voormalig wereldkampioen vocht terug. De coureur van Red Bull Racing was duidelijk de snellere, en toch hield zijn rivaal stand. Het kwam zelfs nog tot een fotofinish. Reden te meer voor Pérez dus om Alonso te prijzen, zo vond ook de 33-jarige Mexicaan.

Tijdens de derde en laatste stint van de race zette Pérez geleidelijk aan de achtervolging op Alonso in. De tweede coureur van Red Bull kwam dichter en dichter, en uiteindelijk was het prijs tijdens het voorlaatste rondje. Pérez gebruikte zijn DRS en sneed naar binnen bij het ingaan van bocht één. Alonso was eraan voor de moeite, zo leek, maar niets was minder waar. De strijdvaardige Spanjaard vocht terug en profiteerde optimaal in het laatste rondje toen Pérez te diep ging in de eerste bocht en dus kwetsbaar was op het volgende rechte stuk richting bocht vier.

Voor Alonso kon de finishvlag niet vroeg genoeg komen. Het duo vocht nog een ware drag race uit tot op de streep, maar uiteindelijk hield de Aston Martin-coureur stand. De Mexicaan moet nu al zes Grands Prix wachten op een podiumplaats - dat kan al tellen - maar genoot na de race eveneens nog na van zijn gevecht met zijn collega. 'Ik wil Fernando proficiat wensen. Het was een fantastisch en fair gevecht, en dat is opmerkelijk. We raceten hard, maar gaven elkaar voldoende ruimte. Zulke duels zijn slechts mogelijk met een beperkt aantal coureurs op de grid.'

Teleurstelling primeert

Pérez stak zijn teleurstelling na afloop wel niet onder stoelen of banken. 'Ik denk niet dat ik iets anders had kunnen doen. Ik had uiteraard graag op het podium gestaan. Het doet pijn om te verliezen, maar ik ben blij voor Fernando. Hij heeft een sterke race gereden.' Volgens de Mexicaan had het gevecht met de Mercedessen eerder tijdens de race ervoor gezorgd dat hij er niet in was geslaagd Alonso af te schudden. 'Het duurde lang voordat ik Mercedes voorbij was en dat heeft mijn race gehypothekeerd. Daardoor had ik een nadeel tegenover Fernando', legde hij nog uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws