Pérez reflecteert op lastig seizoen: 'Echt het hoogtepunt van mijn jaar geweest' Formule 1
Formule 1

Pérez reflecteert op lastig seizoen: 'Echt het hoogtepunt van mijn jaar geweest'

Pérez reflecteert op lastig seizoen: 'Echt het hoogtepunt van mijn jaar geweest'

Sergio Pérez kijkt terug op een uitdagend seizoen vol ups en downs. In Las Vegas wist de Mexicaan de tweede plek in het kampioenschap te veroveren voor het Red Bull Racing-team, dat nu voor het eerst in zijn geschiedenis zowel de eerste als de tweede plek in het rijderskampioenschap heeft behaald.

Pérez lijkt terug te zijn na een periode van mindere resultaten sinds de Grand Prix van Miami. Gedurende deze periode kon de Mexicaan zijn teamgenoot en drievoudig wereldkampioen Max Verstappen niet bijhouden, wat mentaal zwaar voor hem was. De laatste paar races lijkt het echter beter te gaan voor Pérez, en dit weekend stond hij voor het eerst sinds lange tijd weer op het podium.

Een moeilijk seizoen

'Het doet (laat) me terugkijken op het hele seizoen, het is echt een uitdagend jaar geweest', vertelt Pérez aan internationale media. In de eerste vier races van het jaar behaalde de Mexicaan twee overwinningen en leek hij een geduchte concurrent voor Verstappen in het kampioenschap. 'Het begon heel goed; we vochten voor het kampioenschap. Maar toen, in Barcelona, hadden we zo'n dominante auto die ik gewoon niet goed kon afstellen. Toen ging het vertrouwen volledig naar beneden', legt hij verder uit.

Desondanks gaf de Red Bull-coureur niet op. 'Om terug te komen en echt een sterk einde van het jaar neer te zetten, om constant aan de top te kunnen vechten, dat is echt het hoogtepunt van mijn jaar geweest', vervolgt Pérez. De Mexicaan heeft zijn voorsprong op Lewis Hamilton in Las Vegas voldoende weten te vergroten, waardoor hij nu officieel tweede staat in het wereldkampioenschap.

Gevecht met Hamilton

'Het is een beetje met gemengde gevoelens, want als je naar het totaalplaatje kijkt, was het allemaal best moeilijk', zegt Pérez over het behalen van de tweede plek. Het leek er even op dat Pérez ingehaald zou worden door Hamilton in het kampioenschap. De Mexicaan herwon echter zijn vertrouwen in de RB19 en deed wat Red Bull van hem vroeg, hij versloeg de zevenvoudig wereldkampioen in de strijd om de tweede plek.

In Las Vegas moest Pérez ervoor zorgen dat Hamilton geen zes punten in zou lopen. De eerste ronde was spannend vanwege de koude weersomstandigheden en weinig grip. 'Daarna ging het om herstellen en proberen Lewis als eerste te pakken, omdat hij het doel was in de strijd om de tweede plek in het kampioenschap. Het tempo op de harde band was geweldig, en dat bracht me echt terug in de race', aldus Pérez over de race in Las Vegas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws