Leclerc had nog een appeltje te schillen met Pérez: 'Hij pakte me terug voor Turkije 2020' Formule 1
Formule 1

Leclerc had nog een appeltje te schillen met Pérez: 'Hij pakte me terug voor Turkije 2020'

Leclerc had nog een appeltje te schillen met Pérez: 'Hij pakte me terug voor Turkije 2020'

Sergio Pérez is blij met zijn tweede plek in het kampioenschap, maar baalt wel dat hij zijn P2 in de race in de laatste ronde verloor aan Charles Leclerc. Het moment bracht hem terug naar de Grand Prix van Turkije 2020, waarin Leclerc een fout maakte en Pérez hem in kon halen. Al met al vond de Mexicaan wel dat hij een goede comeback heeft gemaakt vanaf zijn startpositie.

Pérez reed een goede inhaalrace en lag in de slotfase van de race zelfs even aan de leiding. De Red Bull Racing-coureur wist Leclerc in te halen, maar de Monegask pakte hem vervolgens weer terug, en dat vlak voor het einde van de race, wat in Brazilië ook al gebeurde met Fernando Alonso. 'In de eerste rondes lag ik voor Charles en was het relatief gemakkelijk, maar toen kon ik gewoon niet van hem wegkomen', legt Pérez uit in de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Las Vegas. 'Helaas denk ik dat we gewoon iets te veel aan de achtervleugel hadden gezeten, en daardoor was mijn topsnelheid te laag. Dus eenmaal aan de leiding kon ik niet wegrijden, en toen kwam Max ook in beeld', verklaart de Mexicaan.

'Dus al met al denk ik dat het een mooie comeback was. Het was echt niet leuk om daar aan het eind een plek te verliezen aan Charles. Hij pakte me terug voor Turkije 2020. Het is wat het is', aldus Pérez. Bij de Grand Prix van Turkije in 2020, de baan die inviel tijdens de pandemie, maakte Leclerc een cruciale fout in de laatste ronde waardoor hij zijn P2 verloor aan Pérez, en vervolgens zijn P3 verloor aan Sebastian Vettel. 'Ik heb dus een beetje gemengde gevoelens', gaat Pérez verder. 'Als ik naar het totaalplaatje kijk was het best wel zwaar. Als ik terugkijk op mijn race, met zoveel schade aan de auto, geen grip in de eerste ronde...', zegt de Mexicaan. 'Het was mijn doel om schadeloos door de bocht te gaan, want ik wist hoe laag de grip zou zijn.'

Hamilton was het doelwit van Pérez

Het was flink balen dat Pérez schade kreeg aan zijn bolide, hij had namelijk een doel voor deze race: zijn P2 in het kampioenschap vaststellen. Lewis Hamilton was ook aan het azen op die P2, dus Pérez moest ervoor zorgen dat hij Hamilton achter zich hield. 'En ik kreeg helaas die schade. En vanaf dat moment ging het erom te herstellen, te proberen Lewis eerst te pakken omdat hij het doelwit was om vandaag de tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen. Maar de snelheid op die harde band was enorm en dat bracht me echt terug in de race. Ik haalde gewoon elke ronde auto's in en we waren echt, echt sterk', sluit Pérez af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws