Windsor: 'De fouten die Verstappen wel maakte, laten zien hoe goed Pérez was' Formule 1
Formule 1

Windsor: 'De fouten die Verstappen wel maakte, laten zien hoe goed Pérez was'

Windsor: 'De fouten die Verstappen wel maakte, laten zien hoe goed Pérez was'

Peter Windsor is zeer te spreken over de race die Sergio Pérez wist neer te zetten in Singapore. De coureur van Red Bull Racing kende een geweldige start, waardoor hij direct polesitter Charles Leclerc wist in te halen. Pérez wist gedurende de race de druk van de Ferrari-rijder te weerstaan om zo zijn tweede zege van het jaar te boeken. Windsor denkt dat Pérez met deze race heeft laten zien waarom hij de perfecte teamgenoot is voor Max Verstappen.

De Mexicaan noemde het zelf ook al zijn beste prestatie in de Formule 1. 'Pérez was absoluut briljant', geeft ook Windsor toe in zijn eigen YouTube-video. 'Dit was echt één van zijn beste races die ik in een tijdje heb gezien. Hij stond echt constant onder druk van Leclerc.' De journalist denkt dat vooral zijn kwalificatieronde heel belangrijk was. 'Doordat de vuile kant van de baan een stuk natter was, had hij misschien wel wat meer voordeel.'

Op de intermediates wist Pérez Leclerc zonder al te veel moeite achter zich te houden. Op de mediums kon de Monegask beginnen aan een aanval. 'Toen de baan droog was en iedereen op de mediums reed, dacht ik: het kan niet zo zijn dat Charles hem niet gaat inhalen. Je moet echter nooit vergeten dat dit Singapore is. Het rechte stuk is niet lang genoeg en Charles had al extreem oververhitte banden. Hierdoor had hij elke ronde last van overstuur. Pérez nam wat meer tijd om zijn banden op te warmen en dat deed hij perfect.'

Windsor: 'Pérez één van de besten in verdedigen'

Windsor had voorafgaand aan het weekend al vertrouwen in Pérez. De journalist ziet dat de coureur van Red Bull de juiste kwaliteiten heeft om goed te presteren op een stratencircuit. 'Pérez is misschien wel één van de beste coureurs in deze generaties als het aankomt op verdedigen. Het is zo moeilijk om hem in te halen. Hij weet altijd perfect te accelereren als hij uit een langzame bocht komt. Daar maakt hij geen fouten en dat is cruciaal op een circuit als Singapore. De fouten die Verstappen wel maakte, laten zien hoe goed Pérez was', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws