Pérez behoudt zege GP Singapore: coureur krijgt straf van vijf seconden plus een reprimande Formule 1
Formule 1

Pérez behoudt zege GP Singapore: coureur krijgt straf van vijf seconden plus een reprimande

Pérez behoudt zege GP Singapore: coureur krijgt straf van vijf seconden plus een reprimande

Sergio Pérez behoudt de overwinning van de Grand Prix van Singapore. De coureur van Red Bull Racing moest na de race naar de stewards toe voor twee mogelijke overtredingen. Pérez zou bij de safety car-herstart een te groot gat hebben gelaten naar de safety car, waardoor hij mogelijk twee tijdstraffen van vijf seconden zou krijgen. De nu viervoudig racewinnaar krijgt echter een straf van vijf seconden en een reprimande, waardoor hij zijn zege behoudt.

Pérez kende een oppermachtige Grand Prix van Singapore, maar hij moest wel de druk van Charles Leclerc zien te weerstaan. De druk werd verhoogd door meerdere safety car-situaties en tijdens deze momenten maakte de coureur van Red Bull twee overtredingen. De Mexicaan zou namelijk een te groot gat te hebben gelaten naar de safety car. Coureurs worden verplicht om maximaal tien autolengtes tussen hen en de auto voor zich te laten.

De wedstrijdleiding heeft gezien dat Pérez dit niet heeft gedaan, maar de coureur is van mening dat het kwam door de lastige omstandigheden op de baan. De stewards hebben echter wel besloten op Pérez te straffen, maar de coureur behoudt dus zijn zege. Pérez werd na de eerste overtreding al gewaarschuwd door de wedstrijdleiding, waardoor hij dus een vijf seconden tijdstraf krijgt voor de tweede keer dat hij de overtreding maakte. Daar bovenop krijgt Pérez een reprimande en twee penaltypunten.

Pérez na vergadering niet bang voor straf

Pérez had al vrij snel goede hoop dat alles in zijn voordeel zou aflopen. De coureur moest zich om 17.55u Nederlandse tijd melden bij de stewards en even later was hij alweer naar buiten. 'Ik ben er zeker van dat er niets aan de hand is', zei de Red Bull-rijder bij de persconferentie na afloop van de race en de vergadering bij de stewards. 'Er was wat miscommunicatie en ik denk dat deze omstandigheden niet normaal zijn. Ik heb het uitgelegd, en ze leken mij te begrijpen', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws