Pérez wil geschiedenis schrijven met Red Bull: 'Willen top afsluiten na goed seizoen' Formule 1
Formule 1

Pérez wil geschiedenis schrijven met Red Bull: 'Willen top afsluiten na goed seizoen'

Pérez wil geschiedenis schrijven met Red Bull: 'Willen top afsluiten na goed seizoen'

Sergio Pérez wist in de kwalificatie beslag te leggen op de tweede plaats, en pakte daarmee de betere uitgangspositie in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap. Zijn concurrent Charles Leclerc start vanaf de derde plaats en dus hoopt de Mexicaan geschiedenis te kunnen schrijven met zijn team. Tussen hem en Max Verstappen lijkt alles weer goed, daar de Nederlander hem een slipstream gaf in zijn laatste run.

Met de tweede plaats in het wereldkampioenschap op het spel, is de uitgangspositie goed voor Pérez om een 1-2 in het coureurskampioenschap binnen te halen voor Red Bull Racing. 'Het is belangrijk om voor Charles te staan. Maar zondag wordt het een lange race en is het belangrijk dat we een groots resultaat voor het team leveren. Dat zou ideaal zijn', vertelt de Red Bull-coureur bij Viaplay.

In Brazilië ging het allemaal niet van harte tussen de Mexicaan en Verstappen, maar in Abu Dhabi werkte het team weer samen zoals men dat graag ziet van de coureurs. 'Ja, absoluut. Het was goed, het was goed werk van Max en van het team. Het zou goed zijn om dit zondag weer te doen en het team de één-twee te geven in het kampioenschap', hoopt hij voor Leclerc te eindigen.

Geschiedenis schrijven

Pérez liet bij Sky Sports weten dat het gevoel beter is dan vorig weekend en hoopt geschiedenis te kunnen schrijven met zijn team. 'We zijn zeker meer zelfverzekerd dat we beter en harder kunnen racen, dus we hebben meer vertrouwen dan in Brazilië. Tweede is beter dan derde, en het zou voor de geschiedenis van het team fijn zijn om het te behalen. We hebben een goed seizoen gehad en willen top afsluiten', zo besluit de Mexicaan.

Kan Verstappen de laatste race van het seizoen afsluiten met een overwinning in Abu Dhabi? Bekijk hier de odds!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws