Pérez wil nog niets van favorietenrol weten: 'Volgende week zien we pas de ware verhoudingen' Formule 1
Formule 1

Pérez wil nog niets van favorietenrol weten: 'Volgende week zien we pas de ware verhoudingen'

Pérez wil nog niets van favorietenrol weten: 'Volgende week zien we pas de ware verhoudingen'

Sergio Pérez heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn tijd in de RB19 tijdens de testdagen in Bahrein. De Mexicaan was na de derde testdag zeer productief en reed met een 1.30.305 de snelste tijd van de wintertest. Red Bull Racing lijkt volgende week dus de topfavoriet voor de zege, al wil de teamgenoot van Max Verstappen daar nog niet direct in meegaan.

Pérez stapte op vrijdagochtend pas voor het eerst in de RB19, maar hij heeft gedurende zijn anderhalve dag in de auto een goed beeld gekregen van de nieuwe bolide. 'De testdagen waren zeer intens. De test was kort, dus het was belangrijk om het maximale eruit te halen. Dat ging erg goed en ik denk dat we een goed beeld hebben gekregen van onze auto', zegt de Mexicaan bij F1TV.

Eerder op de dag liet Red Bull-teambaas Christian Horner al weten dat Verstappen en Pérez het team van vergelijkbare feedback hebben voorzien. De Mexicaan beaamt dat. 'Ja we richten ons op dezelfde zaken en we willen ook hetzelfde, dus dat is goed. Bahrein is echter wel een lastig circuit om op te testen vanwege de veranderende omstandigheden. Ik denk dat we hebben gedaan wat we konden en we hebben op beide dagen veel geanalyseerd wat de afstelling en banden betreft, dus daar ben ik blij mee.'

Pérez wil nog niets van favorietenrol weten

Wanneer Pérez gevraagd wordt of Red Bull het te kloppen team is, antwoordt hij wat terughoudend. 'Ik denk dat het team gedurende de winter heel goed werk heeft verricht. We hebben een goede auto, waar we op voort kunnen borduren. Maar we gaan volgende week pas zien waar we echt staan. Dan zien we pas de ware verhoudingen. We willen er in ieder geval bij zitten en het seizoen sterker starten dan vorig jaar', doelt hij op de dubbele uitvalbeurt in 2022.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws