Geen zorgen over krachtbron Ferrari: 'We hebben veel kilometers kunnen maken' Formule 1
Formule 1

Geen zorgen over krachtbron Ferrari: 'We hebben veel kilometers kunnen maken'

Geen zorgen over krachtbron Ferrari: 'We hebben veel kilometers kunnen maken'

Frédéric Vasseur leeft na afloop van de laatste testdag in goede hoop toe naar zijn eerste raceweekend als teambaas van Ferrari. Charles Leclerc trapte de ochtend af met de snelste tijd, alleen wist Carlos Sainz deze in de middag niet te verbeteren. Ondanks dat kijkt Vasseur terug op geslaagde testdagen voor de Scuderia in Bahrein, waar veel ronden zijn gereden voor de aftrap van het seizoen.

'Ons eerste doel was om kilometers te maken', begint Vasseur na afloop van de laatste testdag tegenover F1TV. 'Dat ging goed. We hebben geen grote problemen met de betrouwbaarheid gehad en ik denk dat we een behoorlijk tempo hadden, waardoor we alles konden doen in drie dagen tijd. We hebben veel longruns gedaan, waarbij soms een goede bandenslijtage was en soms minder goed, maar dat is onderdeel van het testen.'

Hoe zit het met krachtbron van Ferrari?

Vorig seizoen was de krachtbron van Ferrari een punt van zorg, maar daar lijkt Vasseur zich nu niet druk om te maken. 'We hebben veel kilometers kunnen maken en tot nu toe zag het er goed uit.' Of de rijders ook tevreden zijn? 'Ik denk dat we dat moeten vermijden en dat ze altijd meer moeten vragen van ons. Maar aan het eind is het een goed signaal dat ze gemotiveerd zijn, dat ze meer willen en dat ze volgende week meer zullen krijgen.'

Onder Leclerc en Sainz lijken er weinig verschillen te zijn over waar Ferrari heen moet met de auto. 'Wat heel moeilijk is, is dat de ene coureur met een baantemperatuur van 50 graden mag gaan rijden, en de andere rijder de dag afsluit met 20 tot 25 graden. Dat maakt het erg moeilijk om te vergelijken. Maar als je naar het totaalbeeld kijkt, denk ik dat ze erg op elkaar lijken en dat het gevoel hetzelfde is', besluit Vasseur.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws