Pérez zag Verstappen eerder uitblinken: 'De verschillen waren niet klein, maar best wel groot' Formule 1
Formule 1

Pérez zag Verstappen eerder uitblinken: 'De verschillen waren niet klein, maar best wel groot'

Pérez zag Verstappen eerder uitblinken: 'De verschillen waren niet klein, maar best wel groot'

Sergio Pérez wist op zaterdag de poleposition binnen te hengelen, maar dat was na de vrije trainingen nog niet zo vanzelfsprekend. Teamgenoot Max Verstappen was veel sneller en deed dingen die Pérez simpelweg niet kon. Daar heeft de Mexicaan aan gewerkt, en dat vertaalde zich naar de kwalificatie. Nu moet alles samen vallen voor de race op de zondag van het raceweekend in Miami.

Pérez heeft op de zaterdag wel de poleposition gepakt, maar voorafgaand aan de zaterdag was dat niet zo vanzelfsprekend voor de Mexicaan. De 33-jarige had het moeilijk tijdens de vrije trainingen en toen had Verstappen duidelijk de overhand. Dat lag vooral aan het gebrek aan zelfvertrouwen van de Mexicaan. 'Toen ik naar de data keek en zag waar Max toe in staat was, kon ik dat simpelweg niet doen en ik had het daar moeilijk mee', legt Pérez uit bij de internationale media.

'De verschillen waren niet klein, ze waren best wel groot', gaat hij verder. Maar één verandering zorgde ervoor dat het daarna beter ging met Pérez. 'Ik ga er niet in detail op in, maar ik leerde ook veel over het asfalt. Ik denk dat ik gedurende de kwalificatie, en door het spelen met de balans, het juiste ritme vond en dat was belangrijker dan ik dacht', legt de Mexicaan uit. 'Dus ik ben blij dat ik alles goed begreep tijdens de kwalificatie. Ik kijk nu uit naar morgen. Ik weet zeker dat ik het kan vertalen naar de racepace.'

Pérez: 'Nooit meer zoals Melbourne!'

Pérez maakte vorige maand een verschrikkelijke zaterdag mee tijdens de Grand Prix van Australië, waarin hij herhaaldelijk van de baan gleed en uiteindelijk in Q1 werd uitgeschakeld. Hij zei dat zijn problemen dit weekend niet zo erg waren als die ervaring. 'Als het mis zou gaan zou ik hier alsnog P3 of P4 pakken. Maar nee, nooit meer zoals Melbourne! Ik was gewoon letterlijk ver met balans, met vertrouwen. Ik denk dat het een van die weekenden is waarin als de dingen niet in je voordeel gaan, je het vertrouwen begint te verliezen en dingen begint te overdenken.'

Pérez denkt dat de auto zich ook beter zal gedragen in de race van Miami op de zondag. 'We tanken meteen brandstof in de auto en de dingen gaan voor mij natuurlijker. Het probleem was om de banden op temperatuur te brengen en dat kleine tiende van de maximale grip te pakken, daar worstelde ik enorm mee. 'Ik ben gewoon zo blij dat ik presteerde toen het ertoe deed, omdat ik tijdens de kwalificatie een redelijk goed idee had. Ik denk dat ik erin geslaagd ben om veel te leren en gewoon de ronde heb gereden toen het er echt toe deed', aldus de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws