Piastri positief gesteld voor rest van het weekend: 'Waar we zijn is niet onrealistisch' Formule 1
Formule 1

Piastri positief gesteld voor rest van het weekend: 'Waar we zijn is niet onrealistisch'

Piastri positief gesteld voor rest van het weekend: 'Waar we zijn is niet onrealistisch'

Tijdens de tweede vrije training maakte McLaren-coureur Oscar Piastri optimaal gebruik van de upgrades op de MCL38. De Australiër wist de tweede snelste rondetijd neer te zetten op het circuit van Emilia-Romagna en zette daarmee een beter resultaat neer dan zijn teamgenoot Lando Norris. De rondetijd van Piastri bedroeg in de tweede vrije training 1:16,098 en daarmee zat hij op slechts 0.192 seconden van Charles Leclerc die de snelste was.

Piastri ziet het vervolg van het weekend positief tegemoet. 'Eerlijk gezegd vind ik echt dat het een bemoedigende dag voor ons is geweest. De snelheid was goed in de kwalificatiesimulaties én racesimulaties', vertelt de Australiër voor de camera van F1.com. Waar hij in de kwalificatie zal eindigen weet hij nog, maar somber ziet hij het in ieder geval niet in.

Meedoen in het gevecht

Piastri geeft aan vanaf het eerste moment dat hij in de auto stapte op het Italiaanse circuit een goed gevoel te hebben gehad. 'Ik ben best wel blij. Ik voelde me best wel comfortabel in de auto vanaf het moment dat we de baan op gingen. Vannacht zullen we proberen nog wat meer dingen te vinden (die kunnen worden verbeterd, red.) en dan zullen we zien waar we morgen toe in staat zijn.'

De coureur weet nog niet zo goed hoe hij de kwalificatie morgen moet inschatten. 'Het is moeilijk om te weten. Het is zo krap op de baan. Red Bull Racing zag er een beetje uit alsof ze op en neer gingen en dat is een beetje ongebruikelijk voor hen. Ferrari zag er ook snel uit. En Mercedes ook op bepaalde punten.' Desalniettemin wordt de McLaren niet overschaduwd door de prestaties van de andere auto's, vindt Piastri. 'We zitten zeker in het gevecht. We zullen ons best doen om (er nog wat meer uit te halen, red.) voor morgen. Maar ik denk niet dat waar we vandaag stonden onrealistisch is', aldus de Australiër.

Tot nu toe is de hoogste positie die Piastri dit seizoen heeft behaald de vierde plaats. Hij kwam als vierde over de streep in Saoedi-Arabië en tijdens zijn thuisrace in Melbourne, Australië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws