Norris bestudeert concurrentie: 'Zij lijken ook vrij snel te zijn' Formule 1
Formule 1

Norris bestudeert concurrentie: 'Zij lijken ook vrij snel te zijn'

Norris bestudeert concurrentie: 'Zij lijken ook vrij snel te zijn'

Lando Norris reisde als kersverse winnaar af naar Imola, waar hij in de eerste vrije trainingen de achtste en de twaalfde tijd liet noteren. Op zich niks om over naar huis te schrijven, maar wie wat dieper in de data duikt, ziet dat Norris misschien toch een brief aan het thuisfront mag kan schrijven, en dat is de McLaren-coureur zelf ook opgevallen.

Norris richtte zich in de tweede vrije training op een zeer lange racesimulatie, veruit de langste racesimulatie van alle coureurs. Dat zorgde voor tevredenheid, al begon de dag minder sterk bij de 24-jarige. 'Al met al was het best een goede dag. Ik had een beetje een rommelige eerste sessie. Ik had de aero rakes op de auto, om wat aerodynamische tests uit te voeren. Daarna hadden we een paar problemen met de auto, dus het was niet de meest vlekkeloze dag, maar we hebben wel een goede stap gezet tussen de eerste en de tweede vrije training', vertelt Norris bij Formula1.com.

Norris straalt duidelijk vertrouwen uit, en geeft ook aan dat hij optimistisch is voor de rest van het weekend. 'Ik voelde me comfortabel, en ik voelde me best goed. Ik denk dat we ons in een goede positie bevinden. De omstandigheden waren wel uitdagend. Eerst waren er windvlagen, al werd het later wat rustiger. Al met al was het wel een positieve dag en een goede start van het weekend.'

McLaren heeft afstelling al goed voor elkaar

Het is veelzeggend dat Norris niet zo eenvoudig kan aanwijzen waar nog winst te behalen valt. 'Dat kan ik nu eigenlijk nog niet echt zeggen', zo blijft Norris het antwoord schuldig als hem gevraagd wordt wat hij voor de kwalificatie nog moet verbeteren qua snelheid in de auto. 'We moeten de data analyseren, en onszelf met de anderen vergelijken. We moeten onszelf met Red Bull en Ferrari vergelijken, en ook met Mercedes, want zij lijken ook vrij snel te zijn hier', zegt hij over de motorleverancier.

Dat Norris uiteindelijk als twaalfde eindigde in de tweede sessie, maakt hem weinig uit. 'We moeten proberen te begrijpen hoe we er relatief gezien voor staan. We lijken vrij snel te zijn. Ik kon uiteindelijk mijn ronde niet rijden, maar we bevinden ons wel in een goede positie. We hoeven eerlijk gezegd niet al te veel veranderen. Het zijn wat kleine aanpassinkjes, en alles op het juiste moment samen laten komen.' Uit analyse van F1Maximaal.nl bleek dan ook dat Norris in de kwalificatie én in de race tot de absolute favorieten behoort.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws